Birželį daugiau nei 205 tūkst. gyventojų pasieks parama: gaus maisto produktų, higienos priemonių

Birželį kiek daugiau nei 205 tūkst. nepasiturinčių Lietuvos gyventojų pasieks jau trečioji parama maisto produktais šiais metais. Kaip praneša Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM), kartu su birželio ir gruodžio mėnesių maisto produktų dalijimais gyventojai sulauks ir paramos higienos priemonėmis.

Birželį kiek daugiau nei 205 tūkst. nepasiturinčių Lietuvos gyventojų pasieks parama maisto produktais šiais metais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Birželį kiek daugiau nei 205 tūkst. nepasiturinčių Lietuvos gyventojų pasieks parama maisto produktais šiais metais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-06 09:17

Anot socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės, mažas pajamas gaunančius gyventojus šio dalijimo metu pasieks 7 skirtingų rūšių maisto produktų krepšelis. Jame bus kiaulienos konservai, vištienos konservai, makaronai, konservuotos raudonosios pupelės, plikyti ryžiai, greitai paruošiama avižų košė su vaisiais, ekologiškas rapsų aliejus. Taip pat šio dalinimo metu paramos gavėjai gaus ir dviejų rūšių higienos prekes: skalbimo miltelius bei gabalinį muilą.

„Maisto dalijimas yra viena iš valstybės teikiamos paramos formų, kuri padeda nepasiturintiems ar sunkumų patiriantiems žmonėms. Valstybės teikiama parama visada pasiekia tuos, kam pagalbos reikia labiausiai“, – sakė ministrė M. Navickienė.

Ministerija informuoja, kad visi paramos paketai bus iš anksto supakuoti ir paruošti išsinešti, todėl asmeninių krepšelių žmonėms atsinešti nereikės.

Maisto produktus tiekėjai į savivaldybes tieks iki birželio 15 d. Parama dalijama daugiau nei 600 punktų visoje Lietuvoje. Dėl tikslaus dalijimo laiko gyventojai turėtų kreiptis į savo seniūniją arba šios informacijos ieškoti savo savivaldybės administracijos bei „Maisto banko“ interneto puslapiuose.

Pažymima, kad maisto produktus gali gauti tie gyventojai, kurių vidutinės mėnesinės pajamos vienam šeimos nariui šiuo metu neviršija 235,50 euro per mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.