Jei sulaukėte tokio laiško, neišsigąskite liksiantys be elektros: darbus atšaukė

Su darbdaviu susitaręs, jog NATO viršūnių susitikimo metu dirbs iš namų, vilnietis Justinas krūptelėjo sulaukęs „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) laiško. Pranešta, kad liepos 12 d. dėl planinių darbų elektra bus atjungta. Visgi galų gale ESO persigalvojo.

Pranešta, kad liepos 12 d. dėl planinių darbų elektra bus atjungta.<br>Lrytas.lt koliažas.
Pranešta, kad liepos 12 d. dėl planinių darbų elektra bus atjungta.<br>Lrytas.lt koliažas.
Pranešta, kad liepos 12 d. dėl planinių darbų elektra bus atjungta.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pranešta, kad liepos 12 d. dėl planinių darbų elektra bus atjungta.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pranešta, kad liepos 12 d. dėl planinių darbų elektra bus atjungta.<br>D.Umbraso nuotr.
Pranešta, kad liepos 12 d. dėl planinių darbų elektra bus atjungta.<br>D.Umbraso nuotr.
Pranešta, kad liepos 12 d. dėl planinių darbų elektra bus atjungta.<br>123rf.com nuotr.
Pranešta, kad liepos 12 d. dėl planinių darbų elektra bus atjungta.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 7, 2023, 1:10 PM, atnaujinta Jul 7, 2023, 2:22 PM

„Siekdami užtikrinti kokybišką elektros energijos tiekimą, atliksime elektros tinklo priežiūros ir remonto darbus. Jų metu numatomi elektros energijos tiekimo atjungimai.

Numatomas elektros atjungimų laikotarpis: 2023 07 12 nuo 09:30 iki 17:30 val.

Planinius darbus visuomet stengiamės atlikti kuo operatyviau ir greičiau. Dažnu atveju juos atliekame per trumpesnį laiką, nei nurodome siunčiamuose pranešimuose. Laikas skirtas atlikti planinius darbus, nurodomas įvertinus neplanuotų situacijų atsiradimo bei jų sprendimo terminus.

Taip pat svarbu paminėti, kad, priklausomai nuo konkrečios situacijos, elektros tiekimas darbų metu gali būti nutraukiamas visiškai arba gali vykti tik laikini atjungimai.

Atsiprašome už galimus nepatogumus“, – tokį laišką gavo į portalą lrytas.lt kreipęsis vilnietis.

Jis aiškino, kad, kadangi liepos 11–12 d. Vilniuje vyks NATO viršūnių susitikimas ir vilniečiai buvo raginti, jei yra galimybė, dirbti iš namų, taip ir nusprendė elgtis.

„Kaip ir daugelis kitų vilniečių pasiprašiau šiomis dienomis dirbti iš namų, o kompiuterio ir interneto veikimui reikalinga elektra. Taip pat namuose 2 mažamečiai vaikai ir slaugomas vyresnio amžiaus ligonis, kuriems reikalingas karštas maistas, geriamas vanduo, išgaunamas elektros prietaisais.

Pabrėžiu, jog liepos 11–12 d. net išsinuomoti generatorių būtų sunku, nes Vilniuje smarkiai ribojamas eismas, o net ir išsinuomojus generatorių dažniausiai tą pačią dieną planuotas elektros atjungimas nukeliamas kelioms dienoms į priekį, o pinigai už generatoriaus nuomą jau būtų sumokėti. Dėl to jau anksčiau kreipiausi į VERT (Valstybinė energetikos reguliavimo taryba – red. past.) ir administracinių ginčų komisiją“, – piktinosi vyras.

Portalas lrytas.lt dėl šios situacijos kreipėsi į ESO atstovę Rasą Juodkienę ir sulaukė tokio atsakymo: „Šie darbai vykdomi nebus. Jie atšaukti.“

Ji patikslino, kad visi tokie liepos 11–12 d. planuoti darbai dabar jau atšaukti dėl NATO viršūnių susitikimo ir bus atliekami vėliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.