Tokią kainą išvydęs kaunietis negalėjo patikėti savo akimis: „Ar matėte brangesnę kurjerio paslaugą?“

Migracijos departamento Kauno skyriuje apsilankęs kaunietis apstulbo – už asmens tapatybės dokumento pristatymą į namus siūloma susimokėti beveik 10 eurų. Vyras kelia klausimą, ar ši paslauga nėra per brangi.

Migracijos departamento Kauno skyriuje apsilankęs kaunietis apstulbo – už asmens tapatybės dokumento pristatymą į namus siūloma susimokėti beveik 10 eurų.<br>Lrytas.lt koliažas.
Migracijos departamento Kauno skyriuje apsilankęs kaunietis apstulbo – už asmens tapatybės dokumento pristatymą į namus siūloma susimokėti beveik 10 eurų.<br>Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2023, 12:24 PM

„Migracijos departamento Kauno skyrius, A. Juozapavičiaus pr. 57, dokumentą per kurjerį siunčia už 10 eurų Kaune, ar jūs matėte brangesnę kurjerio paslaugą?

Dokumentas, dažniausiai pasas arba kortelė, kurie beveik nieko nesveria… Vienetas vežamas už 10 eurų. Ar tokia kaina patvirtinama per viešuosius pirkimus?“ – šią savaitę pastebėjimais dalijosi kaunietis.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Migracijos departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Komunikacijos skyrius, ši paslaugos kaina apima siuntų surinkimo, rūšiavimo, vežimo ir pristatymo paslaugas visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje, įskaitant kaimo vietoves.

„Tai yra vienodas mokestis, o dokumentus pristatyti privaloma į bet kurį Lietuvos tašką. Taip pat turi būti sudaryta siuntos sekimo galimybė.

Be to, kalbame apie svarbaus – asmens tapatybę patvirtinančio – dokumento pristatymą, todėl kurjeriui keliamas reikalavimas siuntą įteikti asmeniškai klientui ar jo įgaliotam asmeniui, įsitikinus jo asmens tapatybe“, – komentavo Migracijos departamento Komunikacijos skyrius.

Anot jo, paslaugos kainą, beveik 10 eurų, atsižvelgiant į aukščiau minėtus faktorius bei paslaugos specifiką, pasiūlė viešojo pirkimo būdu pasirinktas paslaugos teikėjas – Lietuvos paštas.

Kurjerio paslaugos pradėtos teikti 2022 m. rugsėjo 5 d. Už šios paslaugos teikimą imamas 9,99 euro mokestis už kiekvieną dokumentą visoje Lietuvoje.

Tiesa, kurjerio paslauga neteikiama tokiais atvejais: kai Lietuvos Respublikos asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinantis dokumentas išduodamas pirmą kartą; kai pilietis pageidauja asmens dokumentą gauti skubos tvarka, t. y tą pačią dieną arba per 5 darbo dienas (abiem šiais atvejais reikia fiziškai atvykti į skyrių); prašymo išduoti asmens tapatybės kortelę teikimo metu pilietis išreiškė pageidavimą, kad asmens tapatybės kortelėje būtų įrašytas asmens elektroninės atpažinties sertifikatas ir kvalifikuotas elektroninio parašo sertifikatas; asmuo neturi galiojančio asmens dokumento (paso ar asmens tapatybės kortelės – t. y. jį pametė, jis pavogtas arba jo galiojimas baigėsi seniau nei prieš mėnesį).

„Kiekvienas klientas vizitą planuoja savarankiškai – atvyksta į skyrių ir stoja į gyvą eilę, tačiau tokiu atveju joje gali tekti palaukti, arba yra galimybė migracijos informacinėje sistemoje MIGRIS www.migracija.lt rezervuoti vizito laiką ir dokumentą atsiimti nelaukiant eilėje.

Taip pat yra galimybė pasą ir asmens tapatybės kortelę atsiimti ne tame pačiame Migracijos departamento padalinyje, kuriame teikiamas prašymas, o kitame kliento pasirinkimu, t. y. klientas prašymo pateikimo metu turi nurodyti, kuriame skyriuje pageidauja atsiimti dokumentą“, – komentavo Migracijos departamento Komunikacijos skyrius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.