Lietuvos banko valdyboje turtingiausias Gediminas Šimkus

Lietuvos banko (LB) valdyboje turtingiausias asmuo – jos pirmininkas Gediminas Šimkus, rodo Valstybinė mokesčių inspekcijos (VMI) duomenys.

G.Šimkus.<br>T.Bauro nuotr.
G.Šimkus.<br>T.Bauro nuotr.
M.Jurgilas.<br>Kulbio nuotr.
M.Jurgilas.<br>Kulbio nuotr.
S.Krėpšta.<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
S.Krėpšta.<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
R.Kuodis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Kuodis.<br>T.Bauro nuotr.
A.Kuniyoshi.<br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
A.Kuniyoshi.<br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Ignas Dobrovolskas

Jul 18, 2023, 3:39 PM

G. Šimkaus turto vertė 2022 m. siekė 374 tūkst. eurų – tai 26 tūkst. eurų daugiau, negu 2021 m. G. Šimkaus kredito įstaigose ir ne jose turimų piniginių lėšų suma per metus augo per 21 tūkst. eurų, taip pat 4 tūkst. eurų išaugo žemės sklypų vertė bei 1,5 tūkst. eurų – kitų registruotinų daiktų, meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių vertė. Užpraeitais metais LB valdybos pirmininkas buvo antras.

Antroje vietoje pernai – dabar jau buvęs LB valdybos narys Marius Jurgilas, kurio turto vertė 2022 m. buvo 295 tūkst. eurų. Per metus M. Jurgilo turtas išaugo 34 tūkst. eurų. 2021 m. tarp turtingiausių LB valdybos narių jis užėmė 3-ią vietą.

Trečiasis – LB valdybos narys Simonas Krėpšta, kurio turtas praeitais metais sudarė 282 tūkst. eurų. Užpraėjusiais metais jo turto vertė buvo 24 tūkst. mažesnė ir jis LB valdybos sąraše užėmė ketvirtą vietą.

Ketvirtoje vietoje – taip pat jau buvęs LB valdybos narys, premjerės Ingridos Šimonytės patarėjas Raimondas Kuodis. Jo turtas 2022 m. ir 2021 m. nepasikeitė – liko 252 tūkst. eurų. Užpraeitais metais R. Kuodis tarp LB valdybos narių, pagal turtą, buvo paskutinis.

Sąrašą uždaro LB valdybos pirmininko pavaduotoja Asta Kuniyoshi, kuri 2021 m. pagal turtą buvo lydere tarp LB valdybos narių. 2022 m. jos turto vertė buvo 157 tūkst. eurų, tai yra 323 tūkst. eurų mažiau, negu užpernai. Visą A. Kuniyoshi turto vertės sumažėjimą lėmė pokytis kredito įstaigose ir ne jose turimų piniginių lėšų sumoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.