Už pakartotinius pažeidimus ši įmonė sulaukė baudų: žmonės net negaudavo prekių

Gegužės Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT), įvertinusi 14 vartotojų prašymus, MB „Ledinė mada“ skyrė 2750 eurų baudą, tačiau bendrovė ir toliau tęsė veiklą bei nevykdė sutartinių įsipareigojimų naujiems vartotojams.

MB „Ledinė mada“ skyrė 5000 eurų baudą už pakartotinius Civilinio kodekso pažeidimus.<br>V.Skaraičio nuotr.
MB „Ledinė mada“ skyrė 5000 eurų baudą už pakartotinius Civilinio kodekso pažeidimus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-18 13:16

VVTAT po skirtos sankcijos gavo naujų vartotojų prašymų dėl bendrovės vykdomos veiklos. Vartotojai nurodė, jog apsipirkę parduotuvėje www.ledine.lt, prekės negavo arba prekių pristatymas vėlavo, o gautos prekės dažnu atveju neatitiko užsakytųjų, vartotojams nebuvo grąžinti pinigai per nustatytą terminą, atsisakius prekių ir pan.

MB „Ledinė mada“ jokių paaiškinimų dėl įsipareigojimų nevykdymo vartotojams nepateikė.

VVTAT, įvertinusi gautus vartotojų prašymus dėl pažeistų teisių įsigijus prekes elektroninėje parduotuvėje www.ledine.lt skyrė šią parduotuvę administruojančiai MB „Ledinė mada“ 5000 eurų baudą už pakartotinius Civilinio kodekso pažeidimus. Po baudos skyrimo pastebėta, jog bendrovės tinklalapis išjungtas.

Įsigaliojęs VVTAT nutarimas yra vykdomasis dokumentas. Jeigu šis VVTAT nutarimas neįvykdomas, jis gali būti vykdomas priverstinai Civilinio proceso kodekso nustatyta tvarka.

VVTAT nutarimas per vieną mėnesį nuo nutarimo įteikimo ekonominės veiklos vykdytojui dienos gali būti apskųstas teismui Administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka.

VVTAT ragina vartotojus prieš perkant iš internetinių parduotuvių: atidžiai įvertinti pateikiamą informaciją apie pardavėją (ar pateikti tikslūs rekvizitai, pasidomėti, kur jis yra registruotas bei kur vykdo veiklą); patikrinti, ar pateikta iki sutarties sudarymo privaloma pateikti informacija (pvz., teisė atsisakyti sutarties, prekių pristatymo tvarka bei terminai, garantijos ir pan.); įvertinti, ar prekės kaina yra adekvati, palyginti su panašiomis ar analogiškomis prekėmis; patikrinti internete skelbiamus vartotojų atsiliepimus apie pardavėją (ne tik pardavėjo tinklalapyje).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.