Pinigų gavo per milijonas mokesčių mokėtojų: VMI skelbia, kiek GPM permokų pasiekė gyventojus

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad šiemet iki liepos 31 d. pajamų mokesčio (GPM) permokos grąžintos daugiau nei milijonui gyventojų, jiems pervesta suma viršijo 334,6 mln. eurų.

Pajamų deklaracijas šiemet pateikė apie 1,54 mln. gyventojų.<br>V.Skaraičio nuotr.
Pajamų deklaracijas šiemet pateikė apie 1,54 mln. gyventojų.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2023, 1:37 PM

VMI skelbia, kad pajamų deklaracijas už 2022 m. mokestinį laikotarpį patikslinti turėtų dar beveik 16 tūkst. gyventojų, kuriems dėl to sugrįžtų 7 mln. eurų GPM.

Naujausiais duomenimis, pajamų deklaracijas šiemet pateikė apie 1,54 mln. gyventojų: iš jų 388 tūkst. deklaravo apie 372 mln. eurų mokėtino GPM, o beveik 990 tūkst. gyventojų – 336 mln. eurų grąžintino GPM.

Pažymėtina, kad pajamų mokesčio permoka gyventojams susidaro dėl taikyto mažesnio nei priklauso neapmokestinamųjų pajamų dydžio (NPD), taip pat dėl GPM lengvatų (pvz., gyvybės draudimo įmokos, įmokos į pensijų fondus, įmokos už studijas).

„Kaip ir kasmet, daugiausiai permokų susidarė dėl taikyto NPD, šiek tiek išaugo GPM lengvatomis už įmokas į pensijų fondus bei už studijas pasinaudojusių gyventojų skaičius. Dažniausiai taikoma lengvata vis dar išlieka gyvybės draudimo įmokos – už praėjusius metus daugiau nei 293 tūkst. gyventojų VMI grąžino net 48 mln. eurų GPM, – pasakoja VMI Mokestinių prievolių departamento vyr. patarėja Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?