Svarbu keliaujantiems darbo reikalais: keičiasi apmokėjimo tvarka

Nuo antradienio keičiasi dienpinigių ir kitų komandiruočių išlaidų apmokėjimo tvarka. Taip pat nuo šios dienos padidinamas maksimalus vienos dienos dienpinigių Lietuvoje dydis nuo 15 iki 28 eurų, bet jie gali būti mokami tik komandiruotei tęsiantis ilgiau nei viena dieną.

Nuo antradienio keičiasi dienpinigių ir kitų komandiruočių išlaidų apmokėjimo tvarka.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Nuo antradienio keičiasi dienpinigių ir kitų komandiruočių išlaidų apmokėjimo tvarka.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žygimantas Šilobritas

Aug 1, 2023, 8:32 AM

Įsigaliojus šiam pokyčiui dalį dienpinigių apmokės renginio organizatorius, o darbdavio kartu su renginio organizatoriaus mokami dienpinigiai negalės būti mažesni už konkrečiai apskaičiuotus komandiruotei pagal valstybę dydžius. Renginio organizatoriui apmokant visus konkrečiai komandiruotei pagal nustatytus dydžius apskaičiuotus dienpinigius, darbdavys jų mokėti neprivalės.

Nuo šiol komandiruotės dieną vykstant į kelias valstybes, už ją bus mokamas dienpinigių, apskaičiuotų pagal toms valstybėms nustatytus dydžius, vidurkis. Tokia sistema nebus taikoma, kai į kitą valstybę atvykstama tranzitu ar jungiamuoju skrydžiu.

Taip pat šiuo pakeitimu nebelieka taisyklės, pagal kurią darbuotojui, komandiruotės metu aprūpintam maistu, įstaigos vadovo ar įgalioto asmens sprendimu galėjo būti išmokami dienpinigiai iki 100 proc. toje valstybėje nustatyto dydžio, kuri leido darbdaviams teigti, kad visiškai maitinimu aprūpintam darbuotojui gali būti mokami nulinio dydžio dienpinigiai. Ją pašalinus darbuotojui turi būti sumokami dienpinigiai nuo 50 iki 100 proc. tam tikroje valstybėje nustatytų dydžių, priklausomai nuo to, kokią tvarką darbdavys yra nustatęs kolektyvinėje sutartyje ar įmonės vidaus teisės akte.

Dienpinigiai turės būti mokami ir kai į komandiruotę patenka savaitgalis ar šventinė diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.