I. Šimonytė: mokesčių pakeitimai 2024 m. biudžeto nepaveiks

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė teigia, kad mokesčių reformoje numatomi pakeitimai, dėl kurių gali būti sutarta dar šiais metais, nebus aktualūs sudarant 2024 metų valstybės biudžetą. Toks pasirinkimas, anot jos, leis diskutuoti mokesčių pokyčius tol, kol bus rastas susitarimas.

I.Šimonytė.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
I.Šimonytė.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2023, 9:44 AM

„Labai ramiai galiu pasakyti, kad ir kas bus sutarta, tai neįsigalios 2024 metais. Ta prasme, nuo kitų biudžetinių metų šie pakeitimai yra atskirti. Tokiu būdu tos diskusijos gali užtrukti labai ilgai ir per jas gali paaiškėti, koks gali būti Seimo sprendimas, dėl ko yra įmanoma susitarti“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė I. Šimonytė.

Taip pat premjerė patikino, kad visuomenė apie sutartus mokesčių sistemos pokyčius sužinos kaip galima anksčiau, o jų įsigaliojimo datos bus numatomos taip, kad piliečiams užtektų laiko prie jų prisitaikyti.

„Tikrai nebus taip, kad žmonės nežinos dėl ko Seimas susitarė, ar tie susitarimai įsigalios rytoj, poryt ar užporyt po susitarimo. Priklausomai nuo pačių diskusijų sėkmės, atitinkamai bus dėliojami ir įsigaliojimo laikotarpiai ir tas aiškumas ateis pakankamai anksti, kad žmonės galėtų planuoti savo gyvenimus ir savo finansus“, – sakė ji.

ELTA primena, kad rugpjūčio pabaigoje posėdžiavusi koalicinė taryba sutarė apie prieštaravimų tarp valdančiųjų sukėlusią mokesčių reformą toliau diskutuoti atskirais etapais ir skiriant tam pakankamai laiko. Neatmetama, kad dalis diskusijų galėtų nusikelti ir į kitus metus.

Kritiką mokesčių reformai ne kartą išsakė tiek koalicijos ir opozicinių partijų atstovai, tiek socialiniai partneriai.

Vyriausybės pateiktoje mokesčių reformoje numatomi didesni mokesčiai daliai dirbančiųjų individualiai. Priėmus pakeitimus, daugiau asmenų turėtų mokėti nekilnojamojo turto mokestį, keistųsi kai kurių lengvatų taikymo tvarka, būtų įvesta minimali nedarbo išmoka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.