Lietuviai jau planuoja žiemos atostogas: dalis trauks pamėgtomis kryptimis, o kiti ieškos egzotinių potyrių

Vasara vos spėjo pasibaigti, o lietuviai jau planuoja, kur ilsėsis žiemą. Kai kurie, medžiodami geresnius pasiūlymus ir kainas, atostogomis šaltuoju sezonu pasirūpino jau pavasarį. Vieni vyks į populiarumo niekada neprarandančius Egiptą ar Tenerifę, o kiti egzotinių potyrių planuoja ieškoti Vietname.

Vasara vos spėjo pasibaigti, o lietuviai jau planuoja, kur ilsėsis žiemą.<br>Lrytas.lt koliažas.
Vasara vos spėjo pasibaigti, o lietuviai jau planuoja, kur ilsėsis žiemą.<br>Lrytas.lt koliažas.
Vasara vos spėjo pasibaigti, o lietuviai jau planuoja, kur ilsėsis žiemą.<br>D.Umbraso nuotr.
Vasara vos spėjo pasibaigti, o lietuviai jau planuoja, kur ilsėsis žiemą.<br>D.Umbraso nuotr.
Vasara vos spėjo pasibaigti, o lietuviai jau planuoja, kur ilsėsis žiemą.<br>T.Bauro nuotr.
Vasara vos spėjo pasibaigti, o lietuviai jau planuoja, kur ilsėsis žiemą.<br>T.Bauro nuotr.
Vasara vos spėjo pasibaigti, o lietuviai jau planuoja, kur ilsėsis žiemą.<br>123rf.com nuotr.
Vasara vos spėjo pasibaigti, o lietuviai jau planuoja, kur ilsėsis žiemą.<br>123rf.com nuotr.
Vasara vos spėjo pasibaigti, o lietuviai jau planuoja, kur ilsėsis žiemą.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Vasara vos spėjo pasibaigti, o lietuviai jau planuoja, kur ilsėsis žiemą.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 20, 2023, 7:38 AM, atnaujinta Sep 20, 2023, 9:42 AM

Planuoja iš anksto

Dalis keliautojų vis dar renkasi atostogas, kuriomis galėtų pratęsti vasariškas nuotaikas. Anot kelionių organizatoriaus „Novaturas“ komunikacijos vadovės Miglės Bielinytės, poilsiui rugsėjį ir spalį lietuviai renkasi Graikijos salas, Juodkalniją, Tunisą, Turkiją, Bulgariją, taip pat Ispanijos, Italijos, Portugalijos kurortus, kuriuose didelį karštį keičia maloni šiluma.

Tuo metu kiti jau planuoja vėlyvo rudens ir žiemos keliones, nors nemaža dalis jau tuo yra pasirūpinę.

„Pastebime, kad tautiečiai atostogas linkę planuoti vis labiau iš anksto. Tai reiškia, kad pavasario ir vasaros kelionėmis nemaža dalis lietuvių pasirūpina jau rudenį ar žiemą. Lygiai taip pat būtent pavasarį ir vasarą keliautojai planuojasi žiemos keliones“, – portalui lrytas.lt komentavo M.Bielinytė.

Būtent todėl šiemet žiemos sezono išankstinius pardavimus kelionių organizatorius pradėjo dar pavasarį, nors vasarą kelionių planavimas taip pat nestoja. Štai rugpjūtį žiemos kelionių pardavimai buvo net dukart didesni nei pernai tuo pačiu metu.

Kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė portalui lrytas.lt paminėjo, kad lietuviai jau planuoja ir kitų metų vasaros keliones, išankstiniai 2024 m. vasaros sezono pardavimai jau prasidėjo.

Pasak M.Bielinytės, lietuviai, planuodami keliones iš anksto, elgiasi teisingai, taip gali rinktis iš ilgo krypčių, viešbučių, skrydžių sąrašo, matyti patrauklesnes kainas.

Jai antrino ir I.Aukštuolytė: „Geriausiomis kainomis kelionę galima įsigyti perkant iš anksto, vos prasidėjus naujo sezono kelionių pardavimams. Tad atostogas planuoti rekomenduojame bent prieš 3–6 mėnesius.“

Renkasi ir egzotiškas kryptis

Šiuo metu „Novaturas“ tinklalapyje galima rasti 3–4 dienų atostogų variantų žiemos sezonui Bulgarijoje, Turkijoje, Tunise, Graikijos salose, pradedant maždaug 200–300 eurų kaina asmeniui, o savaitės – nuo maždaug 550 eurų. Tačiau norint geresnių viešbučių ar egzotiškesnių krypčių – kainos auga.

Štai „Tez Tour“ puslapyje matyti, kad 7 naktų atostogos tolimesne kryptimi vienam asmeniui gali atsieiti apie 1000 eurų.

Pasak M.Bielinytės, žiemą daugiausia lietuvių, kaip ir visada, vyks į Egiptą, Tenerifę, didelio susidomėjimo sulaukė ir nauja šiam sezonui pristatyta kryptis – Jordanija, ji pateko į populiariausiųjų trejetuką. Nemažai lietuvių nori ir egzotinių patirčių, tad skris į Tailandą, Kubą, Tanzaniją, Dominiką.

Be to, po pertraukos vėl pradėtos rengti kelionės į Vietnamą ir, pasak M.Bielinytės, tarp egzotinių krypčių žiemą ši valstybė šoktelėjo į antrą vietą pagal populiarumą.

„Skaičiuojame, kad Vietnamą renkasi kas septintas tolimųjų kelionių klientas“, – paminėjo ji.

I.Aukštuolytė paminėjo, kad lietuvius traukia ir prabanga alsuojantys Jungtiniai Arabų Emyratai, populiarumo nepraranda ir aktyvios kelionės, todėl, pavyzdžiui, planuoja slidinėti Austrijoje ar renkasi aktyvesnes pažintines keliones į Madeirą.

O kadangi Egipto populiarumas niekad neblėsta, „Tez Tour“ nusprendė pasiūlyti ir pažintinę kelionę po šalies apylinkes, plaukiant Nilo upe kruiziniu laivu.

Vieniems svarbi kryptis, kitiems – datos

Pasak I.Aukštuolytės, dalis keliautojų didžiąsias žiemos šventes nori sutikti svetur ir pagal tai renkasi net kelionės kryptį. Pavyzdžiui, itin populiaru Naujuosius Metus švęsti Dubajuje, kuris garsėja įspūdingais fejerverkais paskutinę metų naktį.

Tuo metu kai kuriems kryptis nėra tokia svarbi kaip konkrečios datos. Pavyzdžiui, šeimos dažniausiai išvyksta moksleivių atostogų metu, kad vaikai nepraleistų pamokų, tad tokiais atvejais tiesiog renkamasi iš to, kas siūloma būtent šiomis datomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.