Gali būti, jog parduotuvėse įsigijote pavojingas prekes: ragina nenaudoti ir jas grąžinti

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) išnagrinėjo bylas dėl į rinką teiktų pavojingų produktų – UAB „Aigus“ vaikiškos lovelės, BĮ UAB „Sofralita“ ir UAB „Sportland LT“ vaikiškų drabužių bei UAB „Belosa“ kosmetikos gaminio.

Vartotojai, įsigiję šiuos pavojingus produktus, raginami nenaudoti šių produktų, kreiptis į pardavėją, grąžinti įsigytas prekes ir susigrąžinti sumokėtus pinigus.<br>VVTAT nuotr.
Vartotojai, įsigiję šiuos pavojingus produktus, raginami nenaudoti šių produktų, kreiptis į pardavėją, grąžinti įsigytas prekes ir susigrąžinti sumokėtus pinigus.<br>VVTAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2023, 12:48 PM, atnaujinta Sep 28, 2023, 1:16 PM

Patikrinimo metu „Aigus“, internetinėje parduotuvėje vaikupasaulis.com, kilo pagrįstas įtarimas, kad gaminys – vaikiška lovytė „Laura“ gali neatitikti saugiam gaminiui nustatytų reikalavimų, todėl lovytė buvo paimta bandymams atlikti.

Atlikus bandymus nustatyta, jog lovytė neatitinka saugos reikalavimų, kelia rimtą susižeidimo pavojų: galimas įstrigimas, pasismaugimas.

Atsižvelgiant į tyrimo metu nustatytas aplinkybes UAB „Aigus“ skirta 400 eurų bauda.

Nesaugiais pripažinti ir „Sofralita“ el. parduotuvėje kidsstyle.lt bei „ Sportland LT“ rinkai teikti drabužiai.

„Sofralita“ į rinką teikti vaikiški drabužiai: striukė „FUN&FUN“, džemperis „Ronnie Kay“, džemperis „Ronnie Kay 730/11“, džemperis „Guess“, kostiumas „Silvian Heach“, džemperis „Gaialuna“, kombinezonas „Guess“ ir UAB „ Sportland LT“ drabužiai: džemperis „North Bend“ bei džemperis „North Bend“ 1011, neatitiko saugos reikalavimų dėl įveriamųjų ar funkcinių virvelių galvos, kaklo ar viršutinėje krūtinės ląstos srityje arba ant apatinio drabužio krašto.

Nustatyta, jog naudojant drabužius pagal paskirtį ar įprastomis numatytomis vartojimo sąlygomis, atsižvelgiant į įprastą vaikų elgesį bei amžių (drabužiuose panaudotos įveriamos funkcinės virvelės laisvais galais, kurie gali užsikabinti už konstrukcijų, atramų, laikiklių, atplaišų, įsivelti į judančius mechanizmus, naudotojui nukritus ar pakibus gali susižeisti ar pasismaugti) gali kelti pavojų naudotojų ar trečiųjų asmenų saugai ir sveikatai. Įvertinus riziką nustatyta, kad galimas susižeidimo ar pasismaugimo pavojus.

Atsižvelgiant į tyrimo metu nustatytas aplinkybes „Sofralita“ skirta 200 eurų bauda, o UAB „ Sportland LT“ – 700 eurų bauda.

UAB „Belosa“ rinkai teikto galvos odos priežiūros rinkinio „INOAR Argan Infusion“ ženklinime gamintojo pateiktame ingredientų sąraše nurodyta cheminė medžiaga Zinc pyrithione, kuri yra susijusi su toksiniu poveikiu reprodukcijai, gali kelti pavojų naudotojų ar trečiųjų asmenų saugai ir sveikatai. Nustatyta rimta rizika – cheminis pavojus.

Atsižvelgiant į tyrimo metu nustatytas aplinkybes „Belosa“ skirta 1325 eurų bauda.

Vartotojai, įsigiję šiuos pavojingus produktus, raginami nenaudoti šių produktų, kreiptis į pardavėją, grąžinti įsigytas prekes ir susigrąžinti sumokėtus pinigus.

VVTAT nutarimas per vieną mėnesį nuo nutarimo įteikimo ekonominės veiklos vykdytojui dienos gali būti apskųstas administraciniam teismui Administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.