Nebeteks šalti: vis daugiau miestų skelbia apie šildymo sezono pradžią

Vilniaus rajono meras Robertas Duchnevičius pasirašė potvarkį, kuriuo nustato nuo trečiadienio, spalio 11 d., pradėti šildymą šio rajono teritorijoje esančiose švietimo ir gydymo įstaigose.

Nuo trečiadienio šalti neteks ir Šilalės rajono savivaldybės gyventojams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Nuo trečiadienio šalti neteks ir Šilalės rajono savivaldybės gyventojams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2023, 8:30 AM, atnaujinta Oct 12, 2023, 8:10 AM

„Reaguojame į vėstančius orus, tad nedelsdami turime užtikrinti šiltas ir sausas patalpas vaikams, gydymo įstaigų pacientams“, – teigia R.Duchnevičius.

Šildymo sezono pradžia nustatyta švietimo ir gydymo įstaigose, kurios šildosi individualiai ir kurios aprūpinamos šiluma iš centralizuotų šilumos tiekimo tinklų.

Praeitais metais šildymo sezonas Vilniaus rajone pradėtas spalio 12 d., o Vilniaus rajono švietimo ir gydymo įstaigose kiek anksčiau – spalio 4 d. Šildymo sezonas šiemet pavasarį baigėsi balandžio 19 d.

Nuo trečiadienio šalti neteks ir Šilalės rajono savivaldybės gyventojams. Informuojama, kad antradienį Šilalės rajono savivaldybės meras Tadas Bartkus pasirašė potvarkį, kuriuo 2023–2024 metų šildymo sezono pradžia prasideda jau trečiadienį, spalio 11 dieną.

Trečiadienį ir Utenos rajono savivaldybės meras pasirašė potvarkį, kuriuo 2023–2024 m. šildymo sezono pradžią Utenos rajono švietimo, sveikatos priežiūros, socialinėse įstaigose nustatė spalio 11 d. Kituose Utenos rajono savivaldybės įstaigų pastatuose – nuo pirmadienio, spalio 16 d.

Tuo metu Ignalinos rajono savivaldybėje šildymo sezono pradžia skelbiama ketvirtadienį, spalio 12 d.

Marijampolės savivaldybės administracijos direktoriaus Karolio Podolskio įsakymu, šiais metais savivaldybėje šildymo sezoną numatyta pradėti pirmadienį, spalio 16 d.

Daugiabučių namų gyventojai ir kiti šilumos vartotojai gali nuspręsti savo pastatų šildymą pradėti ir kitu laiku, negu Savivaldybės nustatyta šildymo sezono pradžia. Norintys dar nešildyti savo patalpų vartotojai turi apie tai kuo skubiau pranešti savo namo valdytojui (namo administratoriui ar bendrijos pirmininkui).

Valdytojas, atsižvelgdamas į daugumos namo gyventojų pageidavimus, pateiks raštišką prašymą su jų parašais pastato šildymo sistemų prižiūrėtojui ir UAB „Litesko“, „Marijampolės šiluma“.

Pastaraisiais metais šildymo sezonas Marijampolėje buvo pradėtas: 2020 m. – spalio 19 d., 2021 m. – spalio 7 d., 2022 m. – spalio 12 d.

Informuojama, kad nuo spalio 12 dienos nebeteks šalti ir Pasvalio rajono savivaldybės gyventojams. Anot savivaldybės, prasidėjus šildymo sezonui, esant techninėms galimybėms ir suderinus su šilumos tiekėju, gyventojai patys gali nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pradžios.

Nuo ketvirtadienio šildytis pradeda ir Zarasų rajono savivaldybė. Sprendimas skelbti šildymo sezono pradžią priimtas atsižvelgus faktinę lauko temperatūrą, kuomet tris paras iš eilės ji fiksuota žemesnė nei 10 laipsnių šilumos.

Kaip pranešė Zarasų rajono savivaldybė, šildymas bus pradėtas visose rajono mokymo, viešosiose, biudžetinėse įstaigose, rajono savivaldybės valdomose įmonėse ir daugiabučiuose namuose.

ELTA primena, kad Šiaulių miesto savivaldybei paskelbus apie šią savaitę pradedamą šildymo sezoną, Vilnius ir Klaipėda kol kas to daryti nesiruošia.

Jonavos rajono savivaldybė antradienį pranešė, kad nuo antradienio Jonavos rajone pradedamas šildymas gydymo ir mokymosi įstaigose. Šį penktadienį šildymo sezono pradžią skelbia ir Kėdainių rajono savivaldybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.