„Maxima“ sumažino dar vienos prekių grupės kainas: įspėja – prisipirkus daugiau, svarbu tinkamai laikyti

Didžiausio lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ lentynose nuo spalio pradžios galima rasti populiarių prekių ženklų kruopų, makaronų, miltų bei dribsnių ir kitų ilgai negendančių produktų mažesnėmis reguliariomis kainomis. Ekspertai pažymi, kad suskubę įsigyti šių prekių taip pat turėtų pasirūpinti ir tinkamu jų laikymu, kuris padės išvengti maisto švaistymo ir mėgstamus produktus vartoti ilgiau.

Svarbu atkreipti dėmesį į kruopų, makaronų ir kitų ilgai negendančių produktų laikymo sąlygas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Svarbu atkreipti dėmesį į kruopų, makaronų ir kitų ilgai negendančių produktų laikymo sąlygas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
M.Tilmantas.<br>„Maximos“ nuotr.
M.Tilmantas.<br>„Maximos“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 18, 2023, 10:13 AM, atnaujinta Oct 18, 2023, 12:33 PM

Marius Tilmantas, prekybos tinklo „Maxima“ Pirkimų departamento direktorius, sako, kad tinklo parduotuvių lentynose nuo liepos vidurio pirkėjai gali rasti daugiau nei 500 skirtingų prekių už mažesnę reguliarią kainą.

Prekybos tinkle pirkėjų mėgstamiausių prekių ženklų ilgai negendančių produktų reguliarios kainos sumažintos vidutiniškai apie 12 proc., o ženkliausiai atpigo dalis makaronų, avižų dribsnių ir miltų.

Svarbu atkreipti dėmesį į kruopų, makaronų ir kitų ilgai negendančių produktų laikymo sąlygas.

„Jeigu atidarę naują kruopų maišelį jį tiesiog paliksime spintelėje, kruopų galiojimo laikas gerokai sutrumpės dėl oksidacijos procesų, drėgmės, jos prisigers aplinkos kvapų. Be to, taip laikomi produktai – palanki terpė veistis maistinėms kandims, kurių lervos pragraužia popierines pakuotes ar plastiko maišelius ir taip gali užkrėsti bene visus produktus virtuvėje.

Dėl šių priežasčių kruopas, makaronus, miltus ir visus kitus birius produktus rekomenduojama išpilti iš jų originalios pakuotės į ypač sandarius stiklo ar plastiko indus bei laikyti juos tamsioje, sausoje ir vėsioje vietoje. Beje, iš originalios pakuotės išbėrus maisto produktus į sandarius indus, svarbu nepamiršti ant indo pasižymėti produkto galiojimo datą, mat taip galėsite lengviau atsekti jo tinkamumą vartoti“, – pataria Ugnė Ulickienė, prekybos tinklo „Maxima“ Procesų ir kokybės valdymo departamento direktorė.

Jos teigimu, ant kruopų ir kitų birių produktų pakuočių nurodoma, kiek laiko produktą rekomenduojama naudoti, tad tuo patartina ir vadovautis. Paprastai apdirbtos kruopos, tokios kaip baltieji ryžiai, gali būti tinkamos naudoti gerokai ilgiau nei tos, kurios yra tik minimaliai arba visai neapdorotos.

„Išsaugoti birius produktus gali padėti ir reguliari spintelių revizija, o prieš juos vartojant svarbu įsitikinti, ar jų spalva bei konsistencija nepakitusi, ar nėra atsiradusio netipinio kvapo. Į birių produktų indus taip pat galima įdėti po lauro lapą, kelis gvazdikėlius – tai gali tapti puikia papildoma natūralia maistinių kandžių atbaidymo priemone“, – sako U.Ulickienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.