Šią žiemą dalis vartotojų vėl turės apsispręsti dėl elektros tiekimo plano – pasitikrinkite, ar jūsiškis nebaigia galioti

Istoriškai reikšminga dalis vartotojų elektros tiekimo sutartis su nepriklausomais elektros tiekėjais sudarė metų pabaigoje, tad turi iki šių metų pabaigos galiojančius fiksuotos kainos planus. Sumanių energetikos sprendimų bendrovės „Ignitis“ privačių klientų padalinio vadovė Nerilė Mažeikienė sako, kad pasitikrinti, iki kada galioja turimas elektros planas, vartotojai gali savo sutartyje su tiekėju ar prisijungę prie savitarnos.

Antrojo elektros rinkos liberalizavimo etapo klientai, prieš maždaug pusantrų metų fiksavę elektros tiekimo kainą, šią žiemą vėl turės priimti sprendimą ir apsispręsti dėl elektros tiekimo plano.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Antrojo elektros rinkos liberalizavimo etapo klientai, prieš maždaug pusantrų metų fiksavę elektros tiekimo kainą, šią žiemą vėl turės priimti sprendimą ir apsispręsti dėl elektros tiekimo plano.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2023, 12:08 PM, atnaujinta Oct 31, 2023, 12:11 PM

Antrojo elektros rinkos liberalizavimo etapo klientai, prieš maždaug pusantrų metų fiksavę elektros tiekimo kainą, šią žiemą vėl turės priimti sprendimą ir apsispręsti dėl elektros tiekimo plano. Reikšmingam skaičiui vartotojų, kurie fiksavo kainą 18 mėn. periodui, reikės pasirinkti naują planą arba likti su nauju perfiksuotos kainos pasiūlymu. Nes be elektros energijos tiekėjo „Ignitis“ klientai neliks bet kokiu atveju, ir bus informuoti apie fiksuotos kainos plano pabaigą ne mažiau kaip prieš 30 dienų, tačiau verta pasinaudoti galimybe pačiam pasirinkti ir nelaukti metų pabaigos.

Siekiant priimti sau palankiausią sprendimą, vartotojas nori to ar nenori, turi pasidomėti, kas geriausia šiuo metu siūloma elektros energijos tiekėjų. Todėl „Ignitis“ atstovė rekomenduoja būti aktyviems, iš anksto pasidomėti tiekėjų pasiūlymais ir priimti sprendimą, kuris geriausiai atitiks poreikius.

„Elektros rinka yra labai dinamiška, kainos keičiasi dėl įvairiausių veiksnių, todėl besidomintys gali pasinaudoti atsirandančiais patrauklesniais pasiūlymais ir užfiksuoti jiems priimtiną kainą naujam periodui“, – sako N.Mažeikienė.

Ką dar galima padaryti, tai duoti išankstinį sutikimą, kad klientams būtų siunčiami specialūs „Ignitis“ planų pratęsimo pasiūlymai ir informacija apie naujus planus.

Šiuo metu bendrovė yra paruošusi specialų pasiūlymą – fiksuoti elektros tiekimo kainą 8 mėnesiams, plano įsigaliojimą atidedant iki 2024 m. sausio 1 d. Tai reiškia, kad planą galima pasirinkti dabar, o jis galioti pradėtų nuo kitų metų pradžios. Renkantis šį 8 mėn. fiksavimo periodą „Ignitis“ siūlo šiuo metu palankiausią kilovatvalandės kainą iš visų bendrovės fiksuotos kainos pasiūlymų („Minimaliam“ planui – 0,227 euro/kWh, „Optimaliam“ – 0,211 euro/kWh (plius mėnesinis ESO mokestis).

Apsispręskite – fiksuosite kainą naujam periodui ar rinksitės biržos planą

„Ignitis“ teigimu, tarp bendrovės klientų maždaug 85 proc. elektros vartotojų yra pasirinkę fiksuotos kainos planus, nes elektros tiekimo kainos fiksavimas yra patikimas būdas užsitikrinti stabilią ir nekintančią elektros kainą pasirinktą laikotarpį. Visą fiksavimo laikotarpį tokiu atveju gali keistis tik reguliuojamos kainos dalys ir valstybės mokesčiai. Taip apsisaugoma nuo galimo kainos augimo, vartotojui lengviau susiplanuoti savo išlaidas, o tiekėjas prisiima atsakomybę užtikrinti sutartą tiekimo kainą visą sutartą laikotarpį.

Biržos planai tinka tiems, kurie nori ir gali reguliuoti savo elektros energijos suvartojimą ir mokėti kintančią elektros energijos kainą, kuri susieta su biržos kainomis. Tokį planą pasirinkę iškart jaučia kainos pokyčių efektą tiek tada, kai kaina mažėja, tiek tada, kai ji auga.

Be to, visi šio nepriklausomo tiekimo klientai taip pat gali pasirinkti, kad visa jų sunaudojama elektra būtų tik žalioji, t. y. pagaminta iš atsinaujinančių energijos šaltinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.