Įspėja pasiruošti: vieno Vilniaus mikrorajono gyventojai naktį liks be vandens

„Vilniaus vandenys“ informuoja, kad dėl avarijos vandentiekio magistralinėje linijoje Pilaitės mikrorajone, Vilniuje, remonto darbų metu, nuo lapkričio 8 d. 22 val. vakaro iki lapkričio 9 d. 7 val. ryto laikinai bus sustabdytas vandens tiekimas.

„Vilniaus vandenys“ informuoja, kad dėl avarijos vandentiekio magistralinėje linijoje Pilaitės mikrorajone laikinai bus sustabdytas vandens tiekimas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Vilniaus vandenys“ informuoja, kad dėl avarijos vandentiekio magistralinėje linijoje Pilaitės mikrorajone laikinai bus sustabdytas vandens tiekimas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2023, 1:46 PM

„Bendrovės avarinės tarnybos darbuotojai šią problemą jau sprendžia, laikinas vandens tiekimo stabdymas numatomas dėl vamzdyno tvarkymo darbų, siekiant galutinai sustabdyti vandens nutekėjimą.

Gyventojų nuoširdžiai atsiprašome už nepatogumus ir rekomenduojame vandens poreikiu nakčiai ir rytui pasirūpinti iš anksto. Mokymo, ugdymo, gydymo, veterinarijos įstaigos papildomai vandeniu bus aprūpintos iki darbo dienos pabaigos“, – rašoma pranešime.

Priduriama, kad lapkričio 8 d. Pilaitės mikrorajone nuo pavakarės stovės vandenvežė, kur gyventojai papildomai galės apsirūpinti vandens atsargomis.

Rekomendacijosgyvetojams po įvykusių vandentiekio tinklo gedimų šalinimo darbų:

  • Po vandentiekio tinklo gedimo ir vandens tekėjimo krypčių bei greičių vamzdynuose pasikeitimų galimi laikini vandens kokybės svyravimai. Drumstas vanduo gyventojams nėra pavojingas. Jei vartoti tokį vandenį nemalonu, nemalonu, rekomenduojame gerti virintą. Vandens drumstumas po avarijų likvidavimo tinkluose darbų (sustabdžius ir atnaujinus vandens tiekimą senuose vandentiekio tinkluose) yra gana dažnas ir neišvengiamas padarinys. Nors didžioji dalis susidrumstusio vandens po atliktų darbų ir yra išleidžiama pro vandens hidrantus, tačiau nedidelė dalis sudrumsto vandens gali patekti ir į gyventojų čiaupus. Drumstą vandenį sudaro mikroelementai ir mineralai: geležis, manganas, kalcis, magnis ir kt., kurie yra būtini sklandžiai žmogaus organizmo veiklai užtikrinti. Toks vanduo nėra pavojingas žmogaus sveikatai ar gyvybei, tačiau labai nepatrauklios išvaizdos.
  • Jei po nutraukto vandens tiekimo iš čiaupo pasigirsta neįprasti garsai – tai vamzdynuose susikaupęs oras. Išgirdus iš čiaupo sklindantį panašų garsą patariama atsukti čiaupą ir trumpai palaukti. Pradžioje iš čiaupo vanduo gali bėgti su pertrūkiais, tačiau šiek tiek palaukus, srovė išsilygins. Vandeniui pradėjus bėgti įprastai jo spalva gali būti pakitusi – t. y. vanduo gali būti susidrumstęs.
  • Jei po nutraukto vandens tiekimo pasikeitė vandens slėgis (silpnesnė nei įprastai vandens srovė), patikrinkite čiaupo sietelį (čiaupo gale esantį tinklelį). Čiaupo sietelį paprasta nusukti pasinaudojant santechniniu raktu ar replėmis. Atsukę ir nuėmę sietelį – išvalykite ant jo susikaupusias nuosėdas. Jei vandens slėgis pasikeitė visuose namuose esančiuose čiaupuose – problema gali būti susijusi su vandens skaitikliu. Tokiu atveju „Vilniaus vandenų“ brigados bus pasirengusios jums pagelbėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.