5 klaidingi įsitikinimai apie „viskas įskaičiuotą“ poilsį

Kiekvienas turime kelionių tipą, kuris mus patinka labiausiai – tyrinėti miestus, leistis į žygius gamtoje, poilsiauti aktyviai ar tingiai gulėti prie baseino. Ir kiekvienas skirtingas keliavimo būdas dažnai yra apipintas tam tikrais įsitikinimais. „Viskas įskaičiuota“ poilsis populiariuosiuose kurortuose – taip pat. Tiesa ta, kad net ir mėgstantiems itin aktyvų poilsį kartais pravertų sustoti ir kokybiškai pailsėti pasinaudojant visais „viskas įskaičiuota“ privalumais. Žinoma, toks poilsis tikrai ne tik apie gulėjimą prie baseino. Toliau – 5 klaidingi įsitikinimai, kuriuos, beje, dažnai vardija tie, kurie „viskas įskaičiuota“ poilsio nė neišbandė.

Poilsis Turkijoje.<br>„Shutterstock“ nuotr.
Poilsis Turkijoje.<br>„Shutterstock“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2023, 9:00 AM

„Viskas įskaičiuota“ kelionėse greitai pabosta ir nėra vietos nuotykiams

„Viskas įskaičiuota“ ar „ULTRA viskas įskaičiuota“ dažniausiai yra apie viešbučių siūlomą maitinimo tipą ir galbūt dar kelis papildomus privalumus. Tokio poilsio neretai ieško tie, kurie nori atitrūkti nuo rutinos, derinti pasyvų poilsį ir galbūt kelias aktyvesnes veiklas. Apskritai, tai tiesiog apie patogumą, kai nereikia rūpintis buitimi ar sukti galvos dėl maitinimo. Kaip šį esminį privalumą išnaudosite jūs, priklauso tik nuo jūsų. Lygiai taip pat ir tai, ar bus vietos nuotykiams.

Puikus pavyzdys – „viskas įskaičiuota“ poilsis Turkijoje. Taip, yra daugybė keliautojų, kurie didžiąją dalį laiko praleidžia šildydamiesi prie baseino. Bet tai reiškia, kad taip atrodo idealus poilsis jiems. Norite nuotykių? Išbandykite vandens pramogas, susiplanuokite kelias išvykas į unikalius gamtos kampelius ir pan. Kelionė bus įdomi tiek, kiek norėsite.

„Viskas įskaičiuota“ tik skambi frazė, po kuria slepiasi daug papildomų sąlygų ir paslėptų papildomų mokesčių

Jeigu pasirinksite patikimą ir aukštos kokybės „viskas įskaičiuota“ siūlantį viešbutį, galite būti ramūs. Atsakingi ir savo reputaciją vertinantys rinkos atstovai visuomet pasidalins detalia informacija apie tai, kas įskaičiuota į paketą ir kas kainuoja papildomai. Puikiai suprantama, kad tokie paketai pasirenkami ne tik dėl patogumo, bet ir siekiant išvengti papildomų išlaidų. Vis dėlto, šis klaidingas įsitikinimas gali būti susijęs su keliautojų klaida – neskaityti informacinių aprašų. Tuomet kyla pyktis, kad viena ar kita sąlyga neatitiko įsivaizdavimo.

Tokio tipo kelionės paremtos „vienas principas tinkamas visiems“ logika ir čia mažai vietos individualumui

„Viskas įskaičiuota“ yra ne kažkoks konkretus viešbučio tipo apibūdinimas, bet konkrečios paslaugos ir privalumų, kurie suteikiami keliautojams. Tokius privalumus gali siūlyti įvairiausi viešbučiai – nuo vidutinės iki itin aukštos kokybės viešbučių, skirtų šeimų su vaikais ar suaugusiųjų poilsiui. Tai gali būti tiek dideli ir ištaigingi, tiek nedideli ir unikalūs, klasikiniai ir teminiai viešbučiai. Skirtingų viešbučių tipų sąrašą galima būtų dar tęsti ir tęsti. Lygiai taip pat kiekviena poilsio oazė turi savo politiką, kokybiško poilsio suvokimą, siūlomas pramogas ir t. t. Taigi, galite rinktis viešbutį pagal individualius poreikius ir gausite paslaugą, kuri atitinka būtent jūsų lūkesčius.

„Viskas įskaičiuota“ viešbučiuose – banalios pramogos

Šis klaidingas įsitikinimas labai susijęs su prieš tai minėtuoju. Žinoma, viskas priklauso nuo to, kokį viešbutį pasirinksite ir kokį pasirinkti leidžia biudžetas. Pramogų banalumą ar įdomumą stipriai lemia ir asmeninis įsivaizdavimas – kokios pramogos yra banalios, o kokios ne. Ar skrosti bangas vandens motociklu banalu ar ne? Ar pusdienį praleisti milžiniškame vandens pramogų parke įdomu? Skaityti knygą ir jaukiai šildytis ant gulto banalu ar prabanga, kurios negalite sau taip dažnai leisti kasdienybėje?

Tai stipriai priklauso nuo kiekvieno įdomaus laisvalaikio įsivaizdavimo. Jei viešbutyje ima darytis nuobodu, daugeliu atvejų galite paieškoti pramogų už viešbučio teritorijos ribų – užsisakyti paviršinio nardymo turą, išvyką į miestelio turgų ar neeilinio kraštovaizdžio parką ir t. t.

Pasyvaus poilsio atostogoms, kai daug laiko praleidžiama viešbutyje, kelionių draudimas nėra būtinas

Dar vienas mitas, susijęs su poilsinėmis ir „viskas įskaičiuota“ atostogomis, kurių metu kai kurie nė nepalieka viešbučio teritorijos – tokio tipo kelionėse kelionių draudimas neva nėra būtinas. Apskritai, kelionių draudimas nėra privalomas, bet kelionių agentai pabrėžia – jis labai svarbus bet kokio tipo kelionėse, poilsinėse ar pažintinėse. Nepriklausomai nuo to, gulėsite ant gulto ar slidinėsite, nė vienas nesame tikri, kad nebus nenumatytų situacijų. Net ir santykinai mažiau rizikingose kelionėse svarbu turėti draudimą, kuris apsaugo finansinę gerovę, jei prireikia medikų paslaugų.

Žinoma, kai kurie klaidingi įsitikinimai gali pasitvirtinti, bet dažnai tik dėl to, kad patys keliautojai taip pasirenka. Daugelis „viskas įskaičiuota“ poilsio aspektų bei tokio tipo kelionės patirtis stipriai priklauso nuo pačių keliaujančiųjų pasirinkimų – kaip leisti laiką, kokius išvykų organizatorius pasirinkti, skirti laiko papildomoms pramogoms ar ne ir t. t. Na, o jei tokios kelionės išbandyti dar neteko, bet skaitydami klaidingų įsitikinimų punktus įžvelgėte ir truputėlį savęs, galbūt laikas „viskas įskaičiuota“ poilsį išbandyti patiems?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.