Perkantiems „Norfoje“ – dosni nuolaidų sistema

Nuo pernykščio iki šiųmečio spalio „Norfoje“ apsi– perkantiems su lojalumo kortele žmonėms buvo suteikta per 8 mln. eurų nuolaidų. Maždaug prieš 15 metų sukurtos nuolaidų sistemos dosnumą liudija ir šiam tinklui lojalių pirkėjų skaičius.

Taikomos lojalumo nuolaidos „Norfos“ prekybos tinkle sumuojamos, tad bendram jų dydžiui įtaką daro ir apsipirkimo laikas, ir momentinė išlaidų už prekes suma, ir ankstesnį mėnesį šio tinklo parduotuvėse bendras išleistas pinigų kiekis.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Taikomos lojalumo nuolaidos „Norfos“ prekybos tinkle sumuojamos, tad bendram jų dydžiui įtaką daro ir apsipirkimo laikas, ir momentinė išlaidų už prekes suma, ir ankstesnį mėnesį šio tinklo parduotuvėse bendras išleistas pinigų kiekis.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-11-13 10:00

Nuolaidų sistema, galiojanti „Norfos“ prekybos tinkle, jau yra patikrinta laiko. Nors atsiranda technologinių naujovių, svarbiausi šios sistemos principai bene 15 metų išliko tie patys.

Tad žmonės, dažnai apsiperkantys šio tinklo parduotuvėse, gauna solidžių nuolaidų toms prekėms, kurių kainoms tuo metu nėra paskelbtų akcijų.

Nuolaidos – sumuojamos

Per metus – nuo 2022-ųjų spalio iki 2023-iųjų spalio pradžios – pirkėjams, besinaudojantiems „Norfos“ nuolaidų kortelėmis, buvo suteikta 8,155 mln. eurų nuolaidų. Ši suma prilygsta maždaug 3 proc. „Norfos“ parduotuvių tinklo apyvartos.

Šio tinklo sukurta nuolaidų sistema yra dosni pirkėjams. Taikomos nuolaidos sumuojamos, tad bendram jų dydžiui įtaką daro ir apsipirkimo laikas, ir momentinė išlaidų už prekes suma, ir ankstesnį mėnesį šiame prekybos tinkle išleistas pinigų kiekis.

„Lojalūs pirkėjai, kurie per metus pirkiniams „Norfoje“ išleidžia tam tikrą pinigų sumą, gauna papildomų nuolaidų, pavyzdžiui, sidabrinės nuolaidų kortelės turėtojams kaskart apsiperkant taikoma 1 proc. nuolaida, auksinės kortelės turėtojams – 2 proc. nuolaida“, – paaiškino bendrovės „Norfos mažmena“ valdybos pirmininkas Dainius Dundulis.

„Sidabrinė „Norfos“ nuolaidų kortelė suteikiama tuomet, kai per kalendorinius metus pirkiniams skirta pinigų suma perkopia 2 tūkst. eurų, auksinė – kai pirkiniams per metus išleidžiama daugiau nei 4 tūkst. eurų.

Ar tiek išlaidų maisto ir kitoms prekėms gali skirti pavieniai pirkėjai, ar dažniau tokią asmeninę apyvartą padaro smulkieji verslininkai, kurie gana dažnai „Norfos“ parduotuvėse perka žaliavas gaminiams, pavyzdžiui, šviežią mėsą, sviestą, pieną?

„Realiai žmonės, kurie „Norfoje“ apsirūpina reikalingais pirkiniais šeimai, per metus gana dažnai jiems išleidžia gerokai daugiau nei 2 tūkst. eurų, taigi sidabrinę nuolaidų kortelę turi gana daug mūsų pirkėjų – apie 60 tūkst. žmonių.

Ko gero, auksinės nuolaidų kortelės turėtojai – jų yra apie 14 tūkst. – dažniau yra smulkieji verslininkai, bet manyčiau, kad 4 tūkst. eurų per metus, skirtų būtiniesiems pirkiniams, nėra labai didelė suma“, – svarstė D.Dundulis.

Paprastai vieno apsipirkimo metu perkant tai, kas būtina, – duoną, pieną ir jo gaminius, vaisius, daržoves, mėsą ar paukštieną – kasoje vidutiniškai paliekama 30 eurų, o jeigu reikia pramoninių prekių – gerokai daugiau.

Taigi vos du kartus per savaitę „Norfoje“ išleidžiant po 30 eurų sidabrinė nuolaidų kortelė jau ir būtų pasiekiama.

Didina tinklo patrauklumą

Mažmeninėje prekyboje nuolaidų sistemos paprastai skirtos pirkėjų lojalumui padidinti, o kartu ir konkurenciniam pranašumui.

Tačiau sukurti patrauklią ir gerai regimą nuolaidų sistemą nėra paprasta.

„Visa tai esame sukūrę ir įdiegę seniai, maždaug prieš 15 metų, ir ši nuolaidų sistema beveik nesikeitė – ji yra viena stabiliausių mažmeninės prekybos rinkoje. Kiek pamenu, mūsiškė nuolaidų sistema rinkoje startavo antroji ir mes ją patobulinome vos kartą, o mūsų konkurentai tai darė ir tebedaro gana dažnai“, – paaiškino D.Dundulis.

Šiuo metu pirkėjams yra suteikta kone milijonas klasikinių „Norfos“ nuolaidų kortelių – būtent tiek jas turinčių žmonių tinklo parduotuvėse perka dažniau nei kartą per mėnesį.

Pasak D.Dundulio, šiuo metu apie 75 proc. metinės „Norfos“ apyvartos sudaro nuolaidų kortelių turėtojų išlaidos pirkiniams. Apie 25 proc. žmonių apsiperka vis dar neturėdami nuolaidų kortelių. Tikėtina, kad dažniausiai tai yra atsitiktinai į „Norfą“ užsukantys pirkėjai.

„Sunku būtų suskaičiuoti ir įvertinti, ar suteikiamos nuolaidos suteikia naudos ir pačiam tinklui, tai labiau yra būdas lojaliems pirkėjams motyvuoti. Mūsų statistika liudija, kad suteiktos nuolaidos sudarė daugiau nei 8 mln. eurų, bet negalime sužinoti, kiek jas taikydami atradome naujų pirkėjų“, – užsiminė D.Dundulis.

Prisijaukino programėlę

Šių metų pavasarį buvo įdiegta ir mobilioji „Norfos“ programėlė, kuria šiuo metu naudojasi apie 80 tūkst. „Norfos“ klientų.

„Atsidariusi programėlę visada pasižiūriu, kiek esu sukaupusi „Norfos“ eurų. Kol kas mano sąskaitoje jų yra 4,05 euro, nes dažnai tą, ką sukaupiu, panaudoju atsiskaitydama už prekes.

Lapkričio pradžioje vis dar turėjau du nepanaudotus nuolaidų kuponus. Vienas jų – 40 proc. nuolaida buitinei chemijai, kitas – 40 proc. nuolaida žaislams. Kuponai galiojo iki lapkričio 8 dienos.

Kadangi jie skirti vienam apsipirkimui naudojantis programėle, pagaliau prisiruošiau ir vieną kuponą panaudojau skalbimo priemonėms bei indų plovikliui. Žaislų, deja, nepirkau, neprireikė, taigi kuponas liko nepanaudotas.

Nuo lapkričio 9-osios nuolaidų kuponai skiriami makaronams ir sausainiams įsigyti, taigi prireiks ir jų“, – pasakojo į Vilniuje, Žirmūnų gatvėje, esančią „Hyper Norfą“ specialiai apsipirkti nors kartą per savaitę važiuojanti vilnietė Ingrida.

Pasak jos, programėlėje regimi ir praktiški pasiūlymai – pateikiama informacija apie nuolaidas tam tikriems maisto produktams ar pramoninėms prekėms. Pavyzdžiui, iki lapkričio 15-osios 33 proc. mažesnės kainos taikomos „Actimel“ gėrimui ir tam tikros rūšies sultims, 40 proc. nuolaida galios servelatui „Sumuštiniams“, kepimo formoms ir buitinei chemijai „Effa“.

„Ten pat peržiūriu informaciją ir apie tai, kokių pasiūlymų yra praktiškomis valandomis – darbo dienomis nuo parduotuvės atidarymo iki 10 valandos bei vakarais nuo 20 valandos iki parduotuvės uždarymo. Būna situacijų, kai dirbu ilgai, ir tada specialiai vakarais jau gana vėlai nuvažiuoju į parduotuvę“, – sakė pašnekovė.

Nereikia spausdinti kvito

„Ir pats naudojuosi mobiliąja „Norfos“ programėle. Įpratau ir jau neįsivaizduoju, kaip būtų galima apsipirkti kitaip. Programėlėje pateikiama visa informacija apie mano pirkinius – kada ką pirkau ir kiek pinigų išleidau“, – užsiminė D.Dundulis.

Šiuo metu naudojantis programėle išmaniuosiuose įrenginiuose savitarnos kasose galima nurodyti, kad nebūtų spausdinamas pirkinių kvitas, nes programėlė jį pateikia elektroninį.

„Svarbu ir tai, kad programėle išmaniajame telefone gali naudotis vienas šeimos narys, kitas – fizine nuolaidų kortele, jeigu ji susieta su mobiliąja programėle.

Tokiais atvejais jų abiejų išlaidos pirkiniams susumuojamos programėlėje, o tai reiškia, kad šeima greičiau pasiekia tokią išlaidų sumą, už kurią suteikiama sidabrinė arba auksinė nuolaidų kortelės.

O jeigu ir tas pats žmogus kartais naudojasi nuolaidų kortele, o kartais programėle, pastarojoje vis tiek juk regima visa apsipirkimų istorija“, – paaiškino D.Dundulis.

Pasak jo, pirkėjai patys, be didesnės reklamos kampanijos, atsisiuntė mobiliąsias „Norfos“ programėles ir jomis naudojasi.

„Žinoma, yra žmonių, kurie dar delsia, nedrįsta naujomis technologijomis, bet manau, kad natūraliai gana greitai daugumai jų ir tai taps įpročiu“, – užsiminė pašnekovas.

Prekybos tinklo „Norfa“ nuolaidų sistema

Prekybos tinkle „Norfa“ taikomos momentinės nuolaidos, taip pat nuolaida už praėjusio mėnesio pirkinius bei papildomos nuolaidos.

Visos šios nuolaidos yra sumuojamos, tad pirkinių kvite arba „Norfos“ programėlėje galima matyti sukauptą „Norfos“ eurų sumą.

I. Momentinė nuolaida ir jos dydis:

+1 proc. nuolaida taikoma, kai pirkiniams išleidžiama nuo 15 iki 30 eurų;

+2 proc. nuolaida taikoma, kai pirkiniams išleidžiama nuo 30 iki 60 eurų;

+3 proc. nuolaida taikoma, kai pirkiniams išleidžiama nuo 60 iki 90 eurų;

+4 proc. nuolaida taikoma, kai pirkiniams išleidžiama nuo 90 iki 120 eurų;

+5 proc. nuolaida taikoma, kai pirkiniams išleidžiama nuo 120 eurų.

II. Nuolaida už praėjusio mėnesio pirkinius

Papildoma 1 proc. nuolaida taikoma už praėjusio mėnesio pirkinius, kai jiems išleista pinigų suma yra didesnė nei 75 eurai.

III. Papildomos nuolaidos:

+1 proc. – su sidabrine nuolaidų kortele, kuri galioja vienus metus;

+2 proc. – su auksine nuolaidų kortele, kuri galioja vienus metus;

+3 proc. – apsiperkant „Praktiškomis valandomis“ (darbo die– nomis iki 10 val. ir nuo 20 val.).

Pastaba. Kalendorinių metų pirkinių sumas galima rasti kiekvieno pirkimo kvite. Svarbu įsidėmėti, kad „Norfos“ eurai nesuteikiami ir jais negalima atsiskaityti perkant alkoholinius gėrimus.

Pastaba. Nuolaida paverčiama į „Norfos“ eurus: 1 „Norfos“ euras prilygsta 1 eurui.

Sąskaitose sukaupti „Norfos“ eurai ir jų nauda

Apsiperkant „Norfos“ parduotuvėse nuolaidų kortelės sąskaitoje kaupiasi „Norfos“ eurai – į juos paverčiama apskaičiuota nuolaida. 1 „Norfos“ euras prilygsta 1 eurui.

Sukauptais „Norfos“ eurais galima atsiskaityti šio tinklo prekybos centruose, jais padengiant net iki 50 proc. pirkinių sumos.

„Norfos“ eurai nesuteikiami ir jais negalima atsiskaityti už tabako gaminius, alkoholinius gėrimus, cukrų, už prekes, parduodamas už specialią kainą (informacija apie tai nurodoma kainos etiketėje), trečiųjų asmenų teikiamas paslaugas, pavyzdžiui, išankstinio mokėjimo kortelių papildymą, sąskaitų apmokėjimą, superkamą ir keičiamą tarą, loterijos bilietus bei atskiras prekes.

Jei kasos darbuotojas jau patvirtino „Norfos“ eurais padengiamą sumą, ji nebekoreguojama.

Keičiant neveikiančią kortelę nauja ir pirkėjui pageidaujant sukaupti „Norfos“ eurai perkeliami iš vienos kortelės į kitą ne vėliau kaip per 14 dienų.

Kaupiami „Norfos“ eurai galioja 6 mėn. nuo paskutinio pirkimo datos. Jeigu per pastaruosius 6 mėn. nebus nė vieno karto pasinaudota nuolaidų kortele, šie eurai bus anuliuojami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.