Seimas pritarė siūlymui pratęsti dviejų pelno mokesčio lengvatų galiojimą

Seimas pritarė siūlymui pratęsti dviejų pelno mokesčio lengvatų – investicinio projekto bei kino filmams taikomos lengvatos – galiojimą.

Seimas pritarė siūlymui pratęsti dviejų pelno mokesčio lengvatų galiojimą.<br> A.Srėbalienės nuor.
Seimas pritarė siūlymui pratęsti dviejų pelno mokesčio lengvatų galiojimą.<br> A.Srėbalienės nuor.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2023, 1:03 PM, atnaujinta Nov 21, 2023, 1:04 PM

Finansų ministerijos teigimu, investicinio projekto lengvata skatina kryptingas ir produktyvias verslo investicijas į technologinį atsinaujinimą, lengvata filmų gamybai – per netiesioginę paramą filmų gamintojams stiprėjantis Lietuvos kino pramonės sektorius ir į mūsų šalį kurti atvykę užsienio filmų gamintojai skatina paslaugų eksporto augimą, meninę vertę turintys filmai garsina Lietuvą, kuria pridėtinę vertę kultūrai.

„(...) Manome, kad abi lengvatos yra pasiteisinusios, atsiperkančios ir kuriančios paskatas investuoti tiek į filmus, garsinant Lietuvą, tiek ir į produktyvias investicijas įmonėse“, – spalį pristatydama siūlymą sakė finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Siekiant toliau skatinti kryptingas ir produktyvias investicijas Lietuvoje ir su kino gamyba susijusių paslaugų sektorių augimą, svarstomu Pelno mokesčio įstatymo pataisų projektu, siūloma papildomai 5 metams, iki 2028 m. gruodžio 31 d. pratęsti terminuotas pelno mokesčio lengvatas investiciniam projektui ir filmų gamybai.

Numatoma, kad siūlomos nuostatos įsigaliotų 2024 m. sausio 1 d. Jos būtų taikomos apskaičiuojant ir deklaruojant 2024 metų ir vėlesnių mokestinių laikotarpių pelno mokestį.

Pelno mokesčio pataisų projektui po svarstymo pritarė 86, prieš balsavo 4, susilaikė 40 Seimo narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.