Būna ir taip: pamiršęs slaptažodį vyras negali atsiimti 200 mln. dolerių vertės bitkoinų

Amerikietis kompiuterių programuotojas Stephanas Thomasas negali pasiekti savo bitkoinų piniginės, kurioje yra 200 mln. dolerių vertės kriptovaliutos. Jis taip pat atsisako kibernetinio saugumo ekspertų „Unciphered“ paslaugų, kurie teigė galintys pasiekti jo santaupas.

​Amerikietis kompiuterių programuotojas Stephanas Thomasas negali pasiekti savo bitkoinų piniginės.<br>Asociatyvi pexels.com nuotr., lrytas.lt koliažas.
​Amerikietis kompiuterių programuotojas Stephanas Thomasas negali pasiekti savo bitkoinų piniginės.<br>Asociatyvi pexels.com nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2023, 8:50 AM

Pasak „IFLScience“, 2011 m. Thomas sukūrė animacinį vaizdo įrašą apie bitkoinus, už kurį gavo 7 002 BTS atlygį. Tuo metu šios monetos buvo vertos tik maždaug po 2 JAV dolerius, tačiau dabar jų vertė viršija 34 000 JAV dolerių. Taigi, Thomaso bitkoinų vertė yra daugiau nei 238 mln. dolerių.

Thomas bitkoinus laikė užšifruotame „IronKey“ kietajame diske, kuris turi 10 bandymų slaptažodį. Thomas pamiršo slaptažodį ir jam liko tik du bandymai.

Bendrovė „Unciphered“ teigė sukūrusi „IronKey“ kietųjų diskų nulaužimo metodą, kuris veikia su įrenginiais, išleistais iki 2017 m. 

Bendrovė „Unciphered“ susisiekė su Tomu, tačiau jis atsisakė jų pagalbos, nes dirba su dviem kitomis komandomis, kurios taip pat bando nulaužti jo piniginę.

„Aš jau dirbau su kitais ekspertais dėl atstatymo, todėl nebeturiu teisės susitarti su niekuo nauju“, – sakė Thomas.

„Visiškai įmanoma, kad dabartinė komanda gali nuspręsti sudaryti subrangos sutartį su „Unciphered“, jei manys, kad tai geriausias variantas. Reikės palaukti ir pamatyti“, – pridūrė jis.

Jei Thomas negalės pasiekti savo piniginės, jis praras daugiau nei 200 mln. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.