Siūlo susigrąžinti pusę už eglutę sumokėtos sumos: štai ką reikėtų padaryti

Klaipėdos universiteto (KU) Botanikos sode jau galima rezervuoti arba išsinuomoti Kalėdų eglutę. Tokia paslauga teikiama jau aštuntus metus. Iš viso klaipėdiečių šiemet laukia 120 eglučių vazonuose.

Šilti namai, sausas patalpų oras nėra tinkamiausias iš natūralios aplinkos perkeltiems medžiams.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Šilti namai, sausas patalpų oras nėra tinkamiausias iš natūralios aplinkos perkeltiems medžiams.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2023, 7:47 PM

Jau galima atvažiuoti į KU Botanikos sodą apžiūrėti eglių ir išsirinktąją pasilikti iki švenčių arba dabar išsivežti namo.

„Neskubinkime Kalėdų. Taip bus geriau medeliams, nenusižengsime per šimtmečius susiklosčiusioms Kalėdų tradicijoms. Reikėtų išsirinkti ir rezervuoti eglę, o į namus ją išsivežti galima tik prieš pat šventes“, – sakė KU Botanikos sodo vadybininkė Rita Buivydė.

Šilti namai, sausas patalpų oras nėra tinkamiausias iš natūralios aplinkos perkeltiems medžiams. Papuoštą eglutę geriausia laikyti balkone arba terasoje, o namuose pakelti nuo šildomųjų grindų, nestatyti prie radiatorių ar židinių.

Medelį pakanka palaistyti vandeniu kartą per savaitę, o po vazonu su skyle būtina padėti lėkštę.

Medelių nuomos kainos tokios pat kaip ir pernai – nuo 20 iki 50 eurų. Iki sausio 1 d. grąžinusiems jas gyvas ir sveikas pusė šios sumos bus grąžinta.

Per septynerius metus paaiškėjo, kad dauguma išnuomotų eglučių sugrįžta į Botanikos sodą, tačiau ne visos išgyvena.

Iš pernai žmonių grąžintų medelių išliko tik kas trečias.

Botanikos sodo darbuotojai pastebėjo, kad pirmieji rezervuoti eglutės ateina tie, kurie pernai pavėlavo ir medelio negavo.

Anksti atvyksta ir nuolatiniai šios paslaugos klientai, kasmet ieškantys to paties metus ar net keletą metų namus puošusio medelio. Žmonės ant jų palieka savo žymas.

Nuo senų laikų eglutės būdavo puošiamos Kūčių rytą ir laikomos iki Trijų Karalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.