Skelbia, kiek Jonavos gyventojai lapkritį mažiau mokėjo už šildymą

Jonavos gyventojams centralizuotai tiekiamos šilumos kaina lapkričio mėnesį sumažėjo 37 proc., skelbia rajono savivaldybė.

Skelbiama, kad tipinio 50 kv. metrų ploto buto savininkas šildymui senos statybos neapšiltintuose daugiabučiuose už šių metų lapkričio mėnesio šildymą vidutiniškai išleis 55 eurus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Skelbiama, kad tipinio 50 kv. metrų ploto buto savininkas šildymui senos statybos neapšiltintuose daugiabučiuose už šių metų lapkričio mėnesio šildymą vidutiniškai išleis 55 eurus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-11 11:38

Jonavos šilumos tinklų duomenimis, vidutinis mokėjimas už lapkričio mėnesio 1 kv. m ploto šildymą – 0,80 euro, kai pernai lapkritį buvo 1,23 euro. Dėl nežymiai žemesnės vidutinės lauko oro temperatūros Jonavos m. daugiabučiuose suvartota apie 5 proc. daugiau šilumos, bet dėl sumažėjusios šilumos kainos, galutiniai mokėjimai už šilumą vidutiniškai 35 proc. mažesni nei prieš metus.

Skelbiama, kad tipinio 50 kv. metrų ploto buto savininkas šildymui senos statybos neapšiltintuose daugiabučiuose už šių metų lapkričio mėnesio šildymą vidutiniškai išleis 55 eurus. Toks butas vidutiniškai suvartojo apie 710 kWh (14,2 kWh/kv. m) šilumos.

Prieš metus tam pačiam plotui apšildyti vidutiniškai prireikė apie 650 kWh (13,0 kWh/kv. m) šilumos, o vidutinė sąskaita už šildymą sudarė apie 80 eurų.

Mažiausiai energijos naudojančiuose naujos statybos daugiabučiuose 50 kv. metrų ploto butų šildymui lapkritį vidutiniškai suvartota apie 430 kWh (8,6 kWh/kv. m) šilumos. Čia mokėjimai už šilumą mažiausi ir vidutiniškai sudaro apie 33 eurus.

Jonavos šilumos tinklai pažymi, kad labiausiai šilumos kainų dydį lemia gamtinių dujų ir biokuro įsigijimo kainos energijos išteklių biržose. Skelbiama, kad vietinis biokuras išlieka apie 5 kartus pigesnis už importuojamas gamtines dujas, todėl miestuose, kur biokuro dalis didžiausia, šilumos kainos yra mažesnės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.