Įspėja, kad nenustebtumėte: šiais atvejais įprasti pavedimai atliekami nebus

Lietuvos bankas atkreipia vartotojų dėmesį, kad momentiniai mokėjimai bus atliekami šventiniu laikotarpiu. Dauguma mokėjimo paslaugomis besinaudojančių gyventojų galės atlikti momentinį mokėjimą į sąskaitą kitame banke ar elektroninių pinigų įstaigoje (EPĮ) per kelias sekundes. Įprastus pavedimus atliekantys klientai turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad jie nebus vykdomi gruodžio 24–26 d.

Lietuvos bankas atkreipia vartotojų dėmesį, kad momentiniai mokėjimai bus atliekami šventiniu laikotarpiu.<br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Lietuvos bankas atkreipia vartotojų dėmesį, kad momentiniai mokėjimai bus atliekami šventiniu laikotarpiu.<br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos bankas

Dec 20, 2023, 9:39 AM

Momentiniai mokėjimai gavėjams kitose finansų įstaigose bus atliekami kaip įprastai – 24 val. per parą, 7 dienas per savaitę. Juos atlikti bus galima tik į bankus ir EPĮ, kurios yra pasirengusios teikti šią paslaugą.

Šventiniu laikotarpiu pavedimai tarp sąskaitų banko ar EPĮ viduje, atsiskaitymai kortelėmis fizinėse prekybos vietose ir internetu, mokėjimai už el. prekybos sandorius bus atliekami kaip įprasta, gyventojai taip pat galės išsigryninti pinigų bankomatuose, naudotis internetine bankininkyste ir išmaniosiomis programėlėmis.

Šventiniu laikotarpiu inicijuojant momentinį mokėjimą, būtina atkreipti dėmesį į banko ar EPĮ pateikiamą informaciją pildant pavedimo duomenis ir prireikus pažymėti, kad jis būtų atliekamas kaip momentinis. Jeigu nebus galimybės atlikti momentinį mokėjimą, klientams bus siūlomas įprastas SEPA mokėjimas, kuris gavėją kitame banke pasieks tik po švenčių.

Lietuvos bankas dar 2017 m. pabaigoje savo mokėjimo sistemoje CENTROlink suteikė galimybę teikti momentinius mokėjimus, leidžiančius per kelias sekundes pervesti pinigus savaitgaliais, švenčių dienomis, visą parą, septynias dienas per savaitę. Ši sistema yra atvira visiems mokėjimo paslaugų teikėjams.

2020 m. liepos mėn. maksimali leistina momentinių mokėjimų suma buvo padidinta iki 100 tūkst. eurų, tačiau, valdydamos riziką, finansų įstaigos gali taikyti ir mažesnę sumą, todėl dėl konkrečių taikytinų apribojimų reikėtų kreiptis į savo finansų įstaigą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.