Netikėtai sudaryta draudimo sutartis ukmergiškį apsaugojo nuo finansinių bėdų

„Tądien buvau nusprendęs padėti uošviui remontuoti jo namo palangę. Pasidariau tokį stelažiuką, užlipau ant jo. Kažkaip kryptelėjau, neišlaikiau pusiausvyros ir nukritau žemyn. Nors to stelažo aukštis nebuvo didelis, tačiau skaudžiai užsigavau petį.

Aurimas Sudeikis.
Aurimas Sudeikis.
Preliminariais 2023-ųjų metų duomenimis „Compensa Life“ traumos dėl nelaimingo atsitikimo draudžiamųjų įvykių skaičius buvo beveik 14 proc. didesnis, nei 2022-aisiais metais, o draudimo išmokų, kurias gavo apsidraudusieji, suma augo apie 15 proc.
Preliminariais 2023-ųjų metų duomenimis „Compensa Life“ traumos dėl nelaimingo atsitikimo draudžiamųjų įvykių skaičius buvo beveik 14 proc. didesnis, nei 2022-aisiais metais, o draudimo išmokų, kurias gavo apsidraudusieji, suma augo apie 15 proc.
Preliminariais 2023-ųjų metų duomenimis „Compensa Life“ traumos dėl nelaimingo atsitikimo draudžiamųjų įvykių skaičius buvo beveik 14 proc. didesnis, nei 2022-aisiais metais, o draudimo išmokų, kurias gavo apsidraudusieji, suma augo apie 15 proc.
Preliminariais 2023-ųjų metų duomenimis „Compensa Life“ traumos dėl nelaimingo atsitikimo draudžiamųjų įvykių skaičius buvo beveik 14 proc. didesnis, nei 2022-aisiais metais, o draudimo išmokų, kurias gavo apsidraudusieji, suma augo apie 15 proc.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 5, 2024, 11:00 AM, atnaujinta Jan 5, 2024, 1:41 PM

Iškart nusmelkė skausmas, jis nesiliovė, pajudinti rankos negalėjau – teko vykti į ligoninę. Man suleido nuskausminamųjų vaistų, sužalotą petį peršvietė rentgenu ir paguldė į palatą, o jau kitą dieną patekau ant operacinio stalo.

Po operacijos mane palatoje aplankęs gydytojas paaiškino, kad mano trauma rimta – laukia gal net pusę metų truksiantis gydymas ir visą tą laiką turėsiu išsiversti su viena ranka.

Ši žinia smogė taip pat skaudžiai lyg būčiau vėl nukritęs – žlugo ne tik vasaros atostogų planai. Aš duoną pelnausi rankomis, man būtinos abi. O čia pusmetį negalėsiu dirbti.

Į galvą lindo įkyrios mintys. Raminau save, kad dirbu legaliai, kad gausiu ligos išmoką, bet ji, aišku, bus mažesnė už atlyginimą. Ar to pakaks pragyvenimui? Juk gyvenu ne vienas, turiu žmoną ir vaikų. Tada prisiminiau: „Juk aš esu apsidraudęs, tai gal padės draudimas?“, – sakė 2022 metų vasarą patirtą traumą ir ją lydėjusius pergyvenimus prisiminęs 46 metų ukmergiškis Aurimas Sudeikis.

Sudomino galimybė kaupti pinigus

Santechniku dirbantis A.Sudeikis atviravo, kad sutartį su kompanija „Compensa Life“ dėl investicinio gyvybės draudimo su papildomu traumos dėl nelaimingo atsitikimo draudimu jis visiškai atsitiktinai sudarė iki jį ištikusios nelaimės likus vos pusmečiui.

„Apie jokius draudimus negalvojau, net nemaniau, kad jų gyvenime gali prireikti. Man pasisekė, kad netikėtai atsidūriau reikiamoje vietoje.

Tuomet dirbau Kaune, mūsų brigada vykdė daugiabučio namo renovaciją, butuose keitėme kanalizacijos vamzdžius. Man teko dirbti „Compensa Life“ draudimo konsultantės bute.

Įsikalbėjau su šeimininke. Ji paklausė, ar esu apsidraudęs gyvybę, papasakojo, kokios draudimo rūšys yra, ko galima tikėtis nelaimės atveju. Mane sudomino galimybė kaupti pinigus pasirašius investicinio gyvybės draudimo sutartį“, – sakė A.Sudeikis.

Gavo draudimo išmoką

Apie pokalbį su draudimo kompanijos konsultante vyras užsiminė žmonai.

„Žmona man pasakė, kad daryčiau, kaip aš noriu. Pagalvojau, kad mokėdamas nedideles įmokas, tikrai nenuskriausiu savo šeimos, o galiausiai taip sukaupsiu pakankamai solidžią pinigų sumą, todėl nusprendžiau pasirašyti „Compensa Life“ siūlomą investicinio draudimo sutartį. Dalis mano įmokų teko kaupimui, o dalis – draudimui. Pasirinkau gyvybės draudimo bei papildomą traumos dėl nelaimingo atsitikimo draudimą.

Tai padaręs net negalėjau numanyti, kad man to draudimo prireiks labai greitai – sunkią traumą patyriau nuo sutarties pasirašymo nepraėjus nė pusmečiui. Išties, juk negali žinoti, kas tau gali atsitikti.

Pasirinkęs „Compensa Life“ draudimą nė karto nepasigailėjau. Pristačius dokumentus apie patirtą traumą aš iš šios draudimo bendrovės gavau pusantro tūkstančio eurų išmoką.

Gauti pinigai man kompensavo dėl traumos patirtus finansinius nuostolius. Aš negalėjau dirbti septynis mėnesius, o vien ligos išmokų mano šeimai būtų buvę per maža“, – sakė A.Sudeikis.

Vėl tapo laikinai nedarbingu

Užpernai vasarą patirtą traumą išsigydęs ukmergiškis į darbą sugrįžo praėjusių metų vasario pabaigoje. Vyras nesitikėjo, kad jau po mėnesio jam vėl teks kreiptis pagalbos į medikus.

„Tądien buvau nusprendęs pasiremontuoti automobilį. Bedirbant garaže kryptelėjo koja, nusmelkė skausmas. Vėl teko vykti į ligoninę. Sužalotą koją apžiūrėję medikai nustatė raiščių patempimą.

Man pasakė, kad vėl negalėsiu eiti į darbą bent jau mėnesį laiko. Gydytojo paprašiau, kad išrašytų nedarbingumo pažymėjimą. Pažvelgęs į mano medicininę kortelę gydytojas pareiškė, kad to padaryti negali, nes aš jau esu gavęs ligos išmoką už septynis mėnesius ir jau išnaudojau visus limitus. Galiausiai nedarbingumo pažymėjimą ir šiokią tokią ligos išmoką aš gavau tik po mano klausimą svarsčiusios komisijos sprendimo.

Belaukiant komisijos sprendimo vėl apniko mintys, kur gauti pinigų, juk reikia mokėti ir už būsto šildymą, ir kitus mokesčius.

Nuo finansinių bėdų mane ir tąkart išgelbėjo draudimas. Pristačiau draudimo kompanijai išrašą iš ligoninės ir nepraėjus nė savaitei gavau trijų šimtų eurų išmoką. Galėjau būti ramus, kad dėl patirtos traumos praradęs dalį pajamų aš finansiškai nenuskriausiu savo šeimos.

Dėl viena po kitos mane užklupusių bėdų patekęs į tą nesėkmių ruožą galėjau pasidžiaugti bent jau tuo, kad esu apsidraudęs. Gavau pinigų, kurių pakako ir patirtų finansinių nuotolių kompensavimui ir gydymuisi.

Džiaugiuosi ir dėl to, kad pasirinkau kaupimą. Žinau, kad esant būtinybei aš galėčiau pasiimti dalį sukauptų pinigų, o ištikus nelaimei draudimas pasirūpintų manimi – todėl gyventi tapo ramiau“, – tvirtino A.Sudeikis.

Patarė ilgai nesvarstyti

Ukmergiškis sakė, kad į ką nors įsigyti agituojančius agentus visada žiūrėdavo įtariai, todėl abejoja, ar būtų sutikęs pasirašyti gyvybės draudimo sutartį, jei draudimo kompanijos konsultantė būtų įkalbinėjusi jį tai padaryti.

„Paprasčiausiai man pasisekė, kad būtent tuo metu atsidūriau toje vietoje. Draudimo kompanijos konsultantės argumentai ir patarimai man įstrigo į atmintį, todėl nusprendžiau jais pasinaudoti.

Tačiau tikrai ne visiems gali pasisekti taip kaip man. Tiems, kurie dar dvejoja, draustis ar ne, aš patarčiau ilgai nesvarstyti ir apsidrausti. Mokėdamas nedideles mėnesines įmokas tu tų pinigų nepasigendi, o jie kaupiasi ir kartu žinai, kad ištikus nelaimei, sulauksi pagalbos.

Pats įsitikinau, kad patekti į bėdą gali labai lengvai pats to nesitikėdamas. Patyrus traumą tenka ne tik kęsti skausmą, bet ir sukti galvą, kur gauti pinigų, kurių tu kurį laiką negalėsi uždirbti.

O draudimas, kaip įsitikinau pats, tikrai padeda. Jei žmogus uždirba mažiau, jis gali rinktis mažesnes įmokas. Galima rasti tinkamą variantą. Aš tik už tai, kad reikia draustis“, – tvirtino dvi viena po kitos sekusias traumas patyręs vyras.

Draustis nusprendė ir sūnus

Pasak A.Sudeikio, jo pavyzdys sudaryti gyvybės draudimo sutartį paskatino ir sūnų.

„Pamatęs, kas man nutiko ir kaip man padėjo draudimo kompanija, mano jau suaugęs sūnus paprašė duoti mane apdraudusios konsultantės telefono numerį. Sakė taip pat norįs būti ramus, kad nutikus nelaimei nereikėtų prašyti artimųjų ar draugų pagalbos.

Aš pritariau sūnaus sprendimui. Pakalbėjęs su konsultante, sūnus sudarė gyvybės draudimo sutartį ir pats moka įmokas.

Tokį žingsnį žengti paraginčiau visus, kurie dar neturi gyvybės draudimo. Tie keliasdešimt eurų, skirti draudimo įmokoms, nutikus nelaimei tikrai atsipirks su kaupu. O jei nelaimė ir nenutiks, tai sumokėjęs tuos kelis eurus būsi ramus, kad patekus į bėdą tavimi ir tavo šeima bus pasirūpinta“, – patarė laiku pasiūlymą sudaryti gyvybės draudimo sutartį priimti spėjęs ukmergiškis.

Traumos dėl nelaimingo atsitikimo draudimo apsaugos reikia labiausiai

Gyvybės draudimo sutartis pasirašantiems žmonėms siūloma pagalvoti ir apie papildomas apsaugas traumų ar kritinių ligų atveju.

Didžiausia tikimybė gyvenime yra nukentėti per nelaimingą atsitikimą, todėl traumos dėl nelaimingo atsitikimo draudimo apsaugos reikia labiausiai.

Apie traumos dėl nelaimingo atsitikimo draudimą turėtų pagalvoti ne tik santykinai pavojingą darbą dirbantys ar aktyvų gyvenimo būdą propaguojantys žmonės – nelaimė gali nutikti kiekvienam iš mūsų.

Traumą patyręs žmogus tampa laikinai nedarbingu, ligos išmoka yra kur kas mažesnė už gaunamą atlyginimą, prireikia pinigų ir vaistams, gydymui, reabilitacijai.

Tokias rimtas finansines netektis gali kompensuoti draudimas.

„Compensa Life“ traumos dėl nelaimingo atsitikimo draudime yra numatytos konkrečios procentinio dydžio išmokos už patirtus sužalojimus bei šių sužalojimų sunkumą.

Reikėtų žinoti, kad išmokos dydį labiausiai lemia suma, kuria žmogus buvo apdraustas, todėl pasirašydamas sutartį jis pats turėtų įvertinti, kokia išmokos suma dėl patirto sužalojimo tenkintų ir pasirinkti tinkamą draudimo sumą.

Traumų skaičius ir draudimo išmokų suma kasmet didėja

„Compensa Life“ duomenys rodo, kad per pastaruosius kelerius metus traumų dėl nelaimingų atsitikimų išmokų skaičius ir išmokamų draudimo išmokų suma didėja.

Preliminariais 2023-ųjų metų duomenimis, „Compensa Life“ traumos dėl nelaimingo atsitikimo draudžiamųjų įvykių skaičius pernai buvo beveik 14 proc. didesnis, nei 2022-aisiais metais, o draudimo išmokų, kurias gavo apsidraudusieji, suma per metus išaugo apie 15 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.