Nerimą sukėlė žinutė apie per šalčius daugiabutyje įvykusią avariją – įtaria, jog viską lėmė žiemą pradėta renovacija

Vilnietė Rasa (vardas pakeistas gyventojos prašymu) sausio 7-ąją, netrukus po vidurnakčio, sulaukė trumposios žinutės: „Pranešame, kad Šaltkalvių g. 20 nudrenuotas šildymo sistemos stovas pagal 35–47-59 butų liniją, 5 aukšte trūko stovas prie perdangos“. „Lauke – toks šaltis! Kaip būti tų butų gyventojams?“, – nerimavo į portalą lrytas.lt paskambinusi moteris.

Susidėvėjusi dalis stovo – tipinė senų namų liga.<br>V.Skaraičio nuotr.
Susidėvėjusi dalis stovo – tipinė senų namų liga.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-07 14:33

Susisiekus su avarine tarnyba sužinota, kad apie sekmadienio vidurdienį į Šaltkalvių g. 20 namą turėjo atvykti technikas.

„Negaliu tvirtinti, jog tai visiška tiesa, tačiau įtariu, jog avarija galėjo įvykti dėl name atliekamos renovacijos. Ją pradėjo gruodį. Jei tvarkyti namą būtų ėmę pavasarį, problemos dėl šildymo nebūtų kilę, o dabar štai ką turime. Ir kas gali garantuoti, kad šiandien vieni butai be šildymo, o kitą dieną – jau kiti neliks be šilumos“, – klausė Rasa.

Moteriai nerimą kėlė tikimybė, kad be šilumos radiatoriuose likę gyventojai ims šildytis dujomis – baiminamasi, kad tai nesukeltų nelaimės.

Namą administruojančio „Mano būstas“ atstovas Paulius Ugianskis portalui lrytas.lt perdavė, jog ne viskas taip baisu, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio: be šilumos liko ne ištisi butai, o kai kurie kambariai.

„Per artimiausias tris keturias valandas gedimas bus pašalintas“, – sekmadienio popietę žadėjo P.Ugianskis.

Anot jo, avariją lėmė susidėvėjusi dalis stovo. „Tai – tipinė senų namų liga. Nuolat raginame gyventojus tvarkyti vamzdynus, tačiau tik patys butų savininkai priima sprendimą atnaujinti vamzdynus ar ne“, – sakė pašnekovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.