Geriausios programėlės, palengvinančios apsipirkimą: sutaupysite ir laiko, ir pinigų

Daugelis nebeįsivaizduoja savo kasdienybės be išmaniųjų įrenginių, tačiau ne visi prisimena, kad technologijas galime išnaudoti ir lengvesniam, sklandesniam bei taupesniam apsipirkimui.

Daugelis nebeįsivaizduoja savo kasdienybės be išmaniųjų įrenginių, tačiau ne visi prisimena, kad technologijas galime išnaudoti ir lengvesniam, sklandesniam bei taupesniam apsipirkimui.<br>„Pexels“ nuotr.
Daugelis nebeįsivaizduoja savo kasdienybės be išmaniųjų įrenginių, tačiau ne visi prisimena, kad technologijas galime išnaudoti ir lengvesniam, sklandesniam bei taupesniam apsipirkimui.<br>„Pexels“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-20 10:00

Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė pastebi, kad išmaniuosiuose įrenginiuose įdiegtomis programėlėmis jau mielai naudojasi ir senjorai, o atnaujintos „Iki“ lojalumo programos bei „Pigintuvo“ pasiūlymais kasdien džiaugiasi, o taip ir sutaupo, dešimtys tūkstančių klientų.

1. Norintiems sutaupyti

Platformos „Picodi“ praėjusių metų rugpjūtį atlikta 105 šalių statistinių duomenų analizė parodė, kad maistui lietuviai išleidžia net 21 proc. gaunamų pajamų. Natūralu, kad neretas nori maistui išleisti kuo mažiau, tačiau valgyti tokį pat kokybišką bei skanų maistą.

V.Budrienė primena, kad tam padėti gali „Iki“ mobilioji programėlė – čia rasite ir geriausius savaitės pasiūlymus, ir nuolaidų kortelę. Ją pasieksite vos keliais paspaudimais, o nuskenavę kortelę kiekvieno apsipirkimo metu kaupsite taškus.

1 euras, išleistas pirkiniams, tampa 5 taškais, o papildomai juos galite kaupti ir dalyvaudami dienos, savaitės, mėnesio ar metų iššūkiuose. O taškus kaupti išties verta – galėsite ne tik įsigyti prekių už 1 centą, bet ir iškeisti juos į daug didesnius prizus – asortimente pirkėjai randa kino bilietus, kuponus automobilių plovimui, skrydžiui oro balionui ir net televizorių.

„Sutaupyti galite pasinaudodami geriausiais savaitės pasiūlymais ir meniu susidaryti iš produktų, kuriems taikomos nuolaidos. Be to, dabar išskirtinius pasiūlymus galite rasti „Iki“ „Pigintuve“, kurio populiarumas gerokai viršijo visus lūkesčius“, – sako V.Budrienė.

Šia galimybe dar nepasinaudoję ir programėlės dar neturintys turėtų paskubėti – sausio mėnesį „Iki“ parduotuvėse visoje šalyje vyksta akcija „Sausio akcentas – viskas po centą“, o ji vos per 10 pirmų mėnesio dienų jau leido pirkėjams sutaupyti virš 335 tūkst. eurų. Akcija dar galite pasinaudoti iki vasario 4 dienos.

2. Planuojantiems iš anksto

Sukate galvą ir ratus parduotuvėje, bandydami sugalvoti, ką gaminti vakarienei? Technologijos dabar lengviau nei bet kada leidžia susiplanuoti visą savaitės meniu. Vienas iš pasirinkimų – „Mealime“. Čia vartotojai gali pasirinkti, kelių asmenų šeimai gamina, produktus, kurių nemėgsta ar vengia ir taip atsirinkti jiems tinkančius receptus. Geriausia viso to dalis – susirinkę visus savaitės eigoje gaminamus patiekalus, pirkinių sąrašą automatiškai pamatysite programėlėje.

Tuos, kurie mėgsta improvizuoti, sužavėti turėtų „Recipe Keeper“. Su šia programėle galite pasijausti tikru virtuvės šefu ir sukurti net savo receptų knygą, kuria vėliau galėsitės dalintis su draugais bei artimaisiais.

Patiekalams reikalingus ingredientus galite įvesti rankiniu būdu, nufotografuoti ar importuoti nukopijuotą tekstą. Be to, čia taip pat galite susidaryti ir pirkinių sąrašą.

3. Skubantiems

Norintys sutaupyti laiko ar tiesiog pailsėti ir šaltą žiemos dieną nekišti nosies iš namų vis dažniau renkasi apsipirkimą internetu. Tam pagelbės programėlė „Last Mile“.

Savo pirkinių krepšelį galite susidaryti bet kada atradę laisvo laiko, o prekes prie pat namų durų kurjeris nemokamai pristatys vos per kelias valandas.

„Last Mile“ programėlėje pirkėjai gali rinktis ne tik maisto produktus – asortimentą bendrai sudaro daugiau kaip 30 tūkst. prekių. Taip pat „LastMile“ siūlo atsiėmimo paslaugą fizinėse Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos IKI parduotuvėse arba greta jų, todėl suruoštus pirkinius didmiesčių gyventojai gali atsiimti ir vykdami į namus po darbo.

4. Norintiems nieko neužmiršti

Kiek kartų vykote į parduotuvę konkretaus produkto, ir, nors grįžote su pilnu pirkinių krepšiu, pamiršote būtent tai, ko būtinai reikėjo? Bandydamas to išvengti, neretas susidaro pirkinių sąrašą, tačiau tie, kurie apsipirkinėja rečiau, neretai užmiršta įrašyti savaitės eigoje pasibaigusius produktus.

Kadangi dauguma mobilųjį rankose turi gana dažnai, pravartu būtų kaskart, pasibaigus produktui, iškart įrašyti jį į pirkinių sąrašą, taip ne tik užtikrinant, kad nieko nepamiršite, bet ir išvengiant bereikalingo klaidžiojimo tarp parduotuvės lentynų bandant prisiminti, ko pirkinių krepšelyje dar trūksta.

Didžiojoje dalyje įrenginių programėlės siųstis nė nereikia – užrašinė jau būna telefone jį įsigijus. Visgi tie, kurie mėgsta sąrašus grupuoti ir susiplanuoti ne tik apsipirkimą, bet ir savo dieną, gali išbandyti vartotojų pamėgtą programėlę „Todoist“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.