Skelbia, kiek laiko nemokamai dalins oranžinius maišelius – įsiminkite šią datą

Nuo Naujųjų metų Vilniuje įsigaliojo nauja rūšiavimo tvarka – nuo šiol vilniečiai turi rūšiuoti maisto atliekas. Tam skirtas priemones galima atsiimti savivaldybėje, seniūnijose, stambių atliekų aikštelėse ir skirtingose kibirėlių ir maišelių platinimo vietose. Visgi, bent jau kol kas, oranžinių maišelių negalima nusipirkti parduotuvėse. Savivaldybė atskleidė, ką daryti, kai maisto atliekų maišeliai pasibaigs.

Nuo naujų metų Vilniuje įsigaliojo nauja rūšiavimo tvarka.<br>T.Bauro nuotr.
Nuo naujų metų Vilniuje įsigaliojo nauja rūšiavimo tvarka.<br>T.Bauro nuotr.
Nuo naujų metų Vilniuje įsigaliojo nauja rūšiavimo tvarka.<br>D.Labučio/ELTA nuotr.
Nuo naujų metų Vilniuje įsigaliojo nauja rūšiavimo tvarka.<br>D.Labučio/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aneta Kurowska

Jan 29, 2024, 4:20 PM, atnaujinta Jan 29, 2024, 4:21 PM

„Maisto atliekų rūšiavimui skirti kibirėliai ir maišeliai bus dalinami visus šiuos metus. Paskaičiuota, kad vieno maišelių rulono namų ūkiui turėtų užtekti 3 mėnesiams, jį sunaudojus – galima ateiti pasiimti naujo“, – sako Gabrielius Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės Ryšių su žiniasklaida specialistas.

Tolesni sprendimai bus priimami tada, kai savivaldybė įvertins, ar susiformavo gyventojų įpročiai ir išrūšiuotų maisto atliekų kiekiai auga. Tada, tikėtina, kad oranžiniai, maisto atliekoms skirti maišeliai, pateks į prekybą.

Nors jau dabar išdalinta apie 70 tūkst. kibirėlių ir maisto atliekoms skirtų maišelių, savivaldybė tęs jų dalinimą. Mobiliosios komandos stengiasi atvykti arčiau žmonių namų ir kibirėlius bei atliekų maišus dalina įvairiuose prekybos centruose ir parduotuvėse.

„Mobiliosios komandos kiekvienoje vietoje, į kurią atvyksta, dirba ne trumpiau kaip 3 valandas, grafikas sudaromas taip, kad per dviejų savaičių laikotarpį bent po kartą mobilioji komanda atvyktų į kiekvieną iš 21 Vilniaus savivaldybės seniūnijų teritorijų“, – komentuoja G. Grubinskas. Gyventojų patogumui sukurtas specialus puslapis, kur jie gali patikrinti, kada šalia jų bus dalinami kibirėliai su maišais. Šią informaciją galima rasti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.