Nepasiturintiems šalies gyventojams bus išdalintos socialinės kortelės

Nuo šių metų įsigaliojus naujai paramos teikimo nepasiturintiems gyventojams tvarkai, nuo kitos savaitės gyventojams bus pradėtos dalinti socialinės kortelės, praneša Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Bus pradėtos dalinti socialinės kortelės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Bus pradėtos dalinti socialinės kortelės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-12 13:28

Skelbiama, kad šiuo metu vyksta pirmasis socialinių kortelių, skirtų maisto produktams ir būtinojo vartojimo prekėms įsigyti, pristatymas savivaldybių administracijoms ir labdaros ir paramos fondui „Maisto bankas“.

„Nepasiturintiems gyventojams nebereikės stovėti eilėse ir laukti pagal grafikus dalijamų produktų. Jie galės laisvai naudoti pinigus kortelėje ir patys spręs ką norėtų įsigyti jų pasirinktame prekybos tinkle“, – pabrėžia socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Kaip nurodo ministerija, prie socialinių kortelių iniciatyvos šiuo metu yra prisijungę dešimt tiekėjų: dalis UAB „Aibė“ aljanso parduotuvių, UAB „Grūstė, UAB „Gulbelė“, UAB „IKI Lietuva“, UAB „Indritus“, Kaišiadorių vartotojų kooperatyvas, UAB „Koops mažmena“, UAB „Lidl Lietuva“, UAB „MAXIMA LT“, UAB „RIMI Lietuva“.

Socialinės korteles gyventojams dalins Akmenės, Anykščių, Kelmės, Kėdainių, Kretingos, Prienų, Radviliškio, Raseinių, Šalčininkų, Telšių, Trakų, Utenos ir Vilniaus rajonų savivaldybių administracija. Taip pat Elektrėnų, Kauno ir Šiaulių miesto savivaldybių administracija.

Minėtų savivaldybių administracijos arba seniūnijų atsakingi darbuotojai informuos, kada ir kur atsiimti kortelę.

Visose kitose savivaldybėse korteles paramos gavėjams perduos „Maisto bankas“. Paramos gavėjai gaus sms žinutę į savo telefono numerį, kada ir kur reikia pasiimti kortelę.

Lėšas į socialines korteles planuojama pervesti 4 kartus per metus – kovo, birželio, rugsėjo ir gruodžio mėnesių viduryje. Naudoti lėšas galima nuo jų gavimo momento iki ateinančių kalendorinių metų kovo 14 d. imtinai.

Ministerija informuoja, kad iki vasario 29 d. pratęstas terminas, kai nepasiturintys gyventojai dar gali pateikti prašymus gauti I ketvirčio lėšas į socialinę kortelę. Šio ketvirčio lėšų pervedimas dar vyks ir balandžio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.