Patarė, kaip nesuklysti užsisakant lėktuvo bilietus ir nepatirti neplanuotų išlaidų

Tam, kad nereikėtų patirti nepatogumų ir papildomų išlaidų užsisakant bilietus internetu Europos oro linijų bendrovė „Wizz Air“ pateikė keturis patarimus.

Nurodžius netikslų vardą ir pavardę galima susidurti su problemomis registracijos metu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Nurodžius netikslų vardą ir pavardę galima susidurti su problemomis registracijos metu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2024, 12:38 PM

Dukart patikrinkite pateiktus duomenis

Kartais klientai užsakydami lėktuvo bilietus internetu padaro klaidų, pavyzdžiui, nurodo netikslų vardą ir pavardę. Dėl to jie gali susidurti su problemomis registracijos metu ir patirti papildomų išlaidų keisdami bilietų pavadinimus.

Jei pateikiant užsakymą įsivėlė klaida, keliautojai gali pasinaudoti skrydžio santraukos puslapyje esančia internetine vardo keitimo galimybe ir vieną kartą nemokamai pakeisti vardą užsakyme. Pavyzdžiui, jie gali pakoreguoti neteisingą keleivio vyrišką arba moterišką kreipinį, sutrumpintą vardą, ištaisyti rašybos arba spausdinimo klaidą (iki 3 simbolių).

Ne mažiau svarbu patikrinti asmens tapatybės kortelės numerį, nes laiku nepastebėta klaida gali sukelti keblumų pasienio kontrolės metu ir dėl to gali tekti dar labiau užtrukti patikroje ar net neišvykti.

Patikrinkite kontaktinę informaciją

Teisingi kontaktiniai duomenys, įskaitant telefono numerį ir el. pašto adresą, yra labai svarbūs siekiant užtikrinti sėkmingą bendravimą ir gauti svarbius pranešimus apie planuojamą kelionę. Ypač nenumatytų aplinkybių atveju, kaip antai vėluojant skrydžiui, teisingi kontaktiniai duomenys leis keleiviams būti informuotiems apie visus kelionėje galinčius įvykti pasikeitimus.

Kelionę planuokite iš anksto

Planuodami kelionę iš anksto, keleiviai gali užsisakyti bilietus ir bagažą į numatytą paskirties vietą už geresnę kainą, nei likus kelioms dienoms iki skrydžio. Laiku apgalvoję kelionės detales keliautojai turės daugiau alternatyvų, susijusių su galimu skrydžio laiku, apgyvendinimu, lankytinomis vietomis, restoranų rezervacijomis ir kitais planais, todėl galės pasirinkti optimalius variantus, atitinkančius jų lūkesčius ir biudžetą.

Žinokite įvažiavimo į šalį taisykles

Problemų gali kilti ir tuomet, kai keleiviai nepakankamai dėmesio skiria taisyklėms, susijusioms su tam tikrų dokumentų ar vizų reikalavimais vykstant į užsienio šalis. Tai gali turėti nemalonių pasekmių kelionės metu, jei reikalavimų nesilaikoma arba jie ignoruojami. Pavyzdžiui, į Europą vykstantiems Didžiosios Britanijos piliečio paso turėtojams taikomos skirtingos paso galiojimo taisyklės. Norėdami pasitikrinti paso galiojimą, apsilankykite „gov.uk“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.