Kaip nepermokėti už elektrą: sprendimas, leisiantis sutaupyti vos per kelias minutes

Mažos elektros sąskaitos – kiekvieno gyventojo noras. Paprasčiausias būdas tai užsitikrinti yra nedelsti ir keisti elektros tiekėją į tą, kuris siūlo patraukliausius elektros planus su žemesne kaina. Tai užtrunka vos kelias minutes, gyventojams nieko nekainuoja, be to, naujai prisijungę vartotojai dar gali gauti papildomų naudų.

„Elektrum Lietuva“ atstovo teigimu, efektyviausias būdas užsitikrinti mažas gaunamas sąskaitas už elektrą – rinktis palankiausią fiksuotos kainos planą rinkoje.
„Elektrum Lietuva“ atstovo teigimu, efektyviausias būdas užsitikrinti mažas gaunamas sąskaitas už elektrą – rinktis palankiausią fiksuotos kainos planą rinkoje.
„Elektrum Lietuva“ produktų vystymo vadovas Mantas Kavaliauskas.
„Elektrum Lietuva“ produktų vystymo vadovas Mantas Kavaliauskas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-04-25 10:18, atnaujinta 2024-04-25 10:23

„Elektros tiekėjo keitimas leidžia sutaupyti tiek trumpuoju, tiek ilguoju laikotarpiu. Juolab, kad dabar tam ir itin palankus laikas. Kaip žinia, pavasarį elektros kainos dėl didėjančių jos generacijos apimčių iš atsinaujinančių šaltinių mažėja, todėl ir rinkoje siūlomi planų tarifai yra patrauklūs. Tad vartotojai turėtų nedelsti – nieko nedarymas dažnu atveju gali reikšti didesnes išlaidas elektrai“, – sako bendrovės „Elektrum Lietuva“ produktų vystymo vadovas Mantas Kavaliauskas.

15 eurų mažesnė pirmoji sąskaita

„Elektrum Lietuva“ atstovo teigimu, efektyviausias būdas užsitikrinti mažas gaunamas sąskaitas už elektrą – rinktis palankiausią fiksuotos kainos planą rinkoje. Nors iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad tiekėjo keitimas yra laikui imlus ir finansinių resursų reikalaujantis procesas, toks įsitikinimas neatitinka realybės. Priešingai – finansinius nuostolius gerokai dažniau patiria vartotojai, nesiryžtantys keisti tiekėjo.

„Jeigu jūsų turimas elektros tarifas yra didesnis, nei šiuo metu siūlomi pigiausi rinkoje, tuomet delsti ir nieko nekeisti yra tolygu savo noru mokėti daugiau už elektrą. Tiekėjų konkurencija elektros rinkoje sudaro galimybes vartotojams rinktis labiausiai jų poreikius atitinkantį pasiūlymą – jei ne iš vieno, tai iš kito tiekėjo, o ir pats procesas yra itin greitas ir patogus. Apsilankyti tiekėjo savitarnos puslapyje, mobiliojoje programėlėje ar tiesiog paskambinti ir sudaryti naują sutartį įprastai trunka iki kelių minučių, tuo tarpu senoji sutartis nustoja galioti automatiškai, papildomai kreiptis į buvusį tiekėją nereikia“, – sako M. Kavaliauskas.

Įmonės atstovo teigimu, „Elektrum Lietuva“ siūlomas elektros tiekimo planas „Praktiškas“ – finansiškai patraukliausias pasiūlymas, šiuo metu esantis rinkoje. Jo kaina siekia 22,95 ct/kWh, kainą fiksuojant 6 mėnesiams. Norint užsisakyti tokį elektros planą, tereikia paskambinti telefonu +370 661 10608.

„Pereinant iš kito tiekėjo į „Elektrum Lietuva“ bei pasirinkus šį planą, naujiems klientams taip pat suteikiame 15 eurų nuolaidą pirmajai sąskaitai. Pasiūlymas galioja mažiau nei savaitę, iki balandžio 30 d., tad visus, siekiančius sumažinti išlaidas elektrai, raginame pasinaudoti specialiu nuolaidos kodu NUOLAIDA15 ir ateinantį mėnesį gerokai pasimažinti savo elektros sąskaitą“, – teigia ekspertas.

„Elektrum Lietuva“ produktų vystymo vadovas taip pat primena, kad paprasčiausias ir kiekvienam vartotojui prieinamas sprendimas, leidžiantis pasitikrinti tiekėjų siūlomas kainas, yra Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) skaičiuoklėje.

Pirmasis vartotojų pasirinkimas

Ilgametė patirtis, patikimumas, orientacija į kliento poreikius ir konkurencingos kainos lemia nuosekliai augantį klientų pasitikėjimą „Elektrum Lietuva“ teikiamomis paslaugomis. Tai įrodo naujai prisijungiančių klientų skaičius – jau 15 mėnesių iš eilės bendrovė jų pritraukia daugiausiai rinkoje.

VERT duomenimis, šiuo metu „Elektrum Lietuva“ užimama rinkos dalis pagal buitinius vartotojus siekia 17,05 proc. Bendrovė apskritai yra vienintelis tiekėjas šalies rinkoje, per pastaruosius 5 mėnesius didinęs klientų krepšelį.

Ne ką mažesnis dėmesys skiriamas ir esamiems klientams. „Elektrum Lietuva“ teikiamų paslaugų kokybę ir kainų konkurencingumą įrodo statistika – 99 proc. esamų klientų nusprendžia pratęsti pasibaigusias galioti sutartis.

„Didžiausias rinkoje pritrauktų naujų klientų skaičius ir aukštas jau esamų vartotojų išlaikymo procentas rodo, kad mūsų teikiamos paslaugos atitinka vartotojų lūkesčius ir poreikius tiek kokybės, tiek kainų prasme. Klientai ne tik lieka su mumis, bet dar ir rekomenduoja mus savo draugams, patys už tai gaudami papildomas nuolaidas savo elektros sąskaitoms. Įvairiais būdais siekiame būti arti savo klientų ir padėti jiems mažinti išlaidas elektrai, tad ir toliau esame pasiruošę siūlyti kuo palankesnes elektros tiekimo sąlygas“, – sako „Elektrum Lietuva“ produktų vystymo vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.