Toje pačioje parduotuvėje vėl įsigijus sugedusią žuvį, Urtė neapsikentė: „Ima pyktis prisiminus tas kančias“

Bent kartą apsinuodiję maistu supranta, kokia nemaloni yra ši patirtis, ir jos išgyventi nelinki niekam. Sykį stipriai maistu apsinuodijusi kaunietė Urtė tik per plauką ir vėl neužlipo ant to paties grėblio, todėl savo istorija panoro pasidalinti ir su kitais – esą Kauno rajone esančioje „Iki“ parduotuvėje jau ne pirmą kartą parduodama sugedusi žuvis.

Sykį stipriai apsinuodijusi kaunietė Urtė tik per plauką ir vėl neužlipo ant to paties grėblio.<br>Skaitytojos nuotr.
Sykį stipriai apsinuodijusi kaunietė Urtė tik per plauką ir vėl neužlipo ant to paties grėblio.<br>Skaitytojos nuotr.
Sykį stipriai apsinuodijusi kaunietė Urtė tik per plauką ir vėl neužlipo ant to paties grėblio.<br>Skaitytojos nuotr.
Sykį stipriai apsinuodijusi kaunietė Urtė tik per plauką ir vėl neužlipo ant to paties grėblio.<br>Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 26, 2024, 9:03 PM, atnaujinta Apr 27, 2024, 12:33 PM

Kaip lrytas.lt pasakoja Urtė, Kauno rajone, Ringauduose esančioje prekybos tinklo „Iki“ parduotuvėje įsigyti sugedusios žuvies jai teko ne kartą. Ne išimtis ir paskutinysis apsilankymas. Prieš kelias dienas moteris įsigijo plekšnę – nors ant etikėtes buvo nurodyta, kad žuvis supakuota dar tą pačią dieną, jos kvapas įtarimų kėlė iškart.

„Nesu didelė žuvies mėgėja, bet suprantu, kad jei žuvis nėra ką tik ištraukta, ji gali turėti aitresnį kvapą ir nebūtinai yra sugedusi. Kai grįžusi namo ją nuploviau, kvapas apmažėjo, bet iškepus prasmirdo visi namai“, – prisiminė Urtė.

Įtartinas pasirodė ir pats žuvies skonis bei jos struktūra – esą žuvis buvo visiškai suglebusi ir nepanaši į tokią, kuri būtų tinkama valgymui. Todėl kartu su visa šeima moteris nusprendė, jog rizikuoti neverta.

Dar tą patį vakarą moteris kreipėsi ir į pačios parduotuvės personalą – paaiškino situaciją ir pasakė, jog ši žuvis turėtų būtų išimta iš prekybos tam, kad nepakenktų kitiems pirkėjams.

Urtei buvo pasiūlyta kreiptis dėl pinigų grąžinimo, tačiau kaunietei svarbiausia buvo ne tai.

„Žuviai buvo taikoma akcija, bet nepaisant to, ji neturėtų būti netinkama vartojimui. Atrodo, visi klysta, visiems pasitaiko, nieko čia tokio, tai niekada niekam ir nerašiau – išmeti ir tiek. Bet kai nutinka vėl tas pats…

„Jei tai būtų pirmas kartas, nebūčiau taip reagavusi. Bet tiesiog jau ima pyktis, prisiminus tas kančias. Kas buvo apsinuodiję, supranta, kas tai yra. Noriu perspėti kitus žmones, kad būtų atsargūs“, – kilusiomis mintimis pasidalijo kaunietė.

Tokios žuvies pataria nė nekepti

Tuo metu „Iki“ atstovė spaudai Gintarė Kitovė portalui lrytas.lt patikino, jog, sulaukus informacijos apie galimai sugedusią žuvį, šviežios žuvies skyriuje esančios plekšnės buvo patikrintos darkart. Vis tik kokybės pažeidimų esą nebuvo rasta.

Teigiama, jog jūros gėrybių ir žuvies kategorijos prekės turi būti patikrinamos dar prieš patenkant į parduotuvių lentynas – anot G.Kitovės, tai atliekama su kiekviena gauta partija. O temperatūra žuvies skyriuje esančiose vitrinose su ledu esą matuojama du kartus per dieną.

Vis tik prekybos tinklas apgailestauja dėl situacijos, į kurią pateko kaunietė.

„Visų pirma, atsiprašome, kad klientė liko nepatenkinta „Iki“ parduotuvėje įsigytos žuvies kokybe. Jei išties parsinešus žuvį namo jaučiamas blogas kvapas nerekomenduojame jos nei kepti, nei vartoti.

Įsigijus netinkamos kokybės prekę, ją atnešus į parduotuvę arba susisiekus su mūsų informacijos linija, kompensuosime patirtus nuostolius. Gavę nusiskundimų dėl prekių kokybės visuomet patikriname parduotuvėje esančią produkciją“, – tikino G.Kitovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.