Miškasodžio dieną pasodinta 300 tūkstančių medelių

Paskutinį balandžio savaitgalį nacionaliniame miškasodyje, skirtame Lietuvos valstybingumo atkūrimo 100-ečiui, daugiau nei 3 tūkstančiai talkininkų 80 ha plote visoje Lietuvoje pasodino beveik 300 tūkstančių medelių. Praėjusiais metais du tūkstančiai talkininkų pasodino 200 tūkstančių medelių. 

 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 4, 2018, 10:57 AM

Nors šiemet kai kur sodinimo trukmę pakoregavo oras, kai ką iš laukų išvijo lietus, talkose visuose  Valstybinių miškų urėdijos 42 regioniniuose padaliniuose vyravo pakili nuotaika, buvo vaišinamasi kareiviška koše bei arbata, žmonės neskubėjo skirstytis ir pasibaigus šventei. 

Įvairiuose plotuose buvo sodinami eglių, pušų, beržų, liepų sodinukai, o Biržų, Dubravos, Kaišiadorių, Kėdainių, Kretingos, Radviliškio, Šiaulių ir Veisiejų miškuose nusidriekė Šimtmečio ąžuolynai. Iš 300 tūkstančių medžių sodinukų net 43 930 pasodinta ąžuoliukų. Miškininkai parenka ąžuolynams derlingiausias augavietes. 

„Tai vienas iš darbų, gražiausiai įprasminančių žmogaus buvimą. Smagu, kad nacionalinis miškasodis tapo tradicija, kad kasmet vis daugiau žmonių visoje Lietuvoje atvyksta pas miškininkus ir drauge dirba šį gražų ir prasmingą darbą kartu su vaikais, draugais, giminėmis, kaimynais ar bendradarbiais,“- sakė Marius Pulkauninkas, Valstybinių miškų urėdijos direktorius.  

Miško sodinimas – ypatingas pavasario sezono darbas ir ilgalaikė investicija į ateitį. Šiemet miško sodinimo šventėje į talką miškininkams rinkosi suaugę ir vaikai, įvairiausių profesijų atstovai, būreliai bei organizacijos: jaunieji šauliai, moksleiviai ir mokytojai, senjorai, kaimų bendruomenės, bažnyčios atstovai, karininkai, gaisrininkai, politikai, bankų darbuotojai, policininkai ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.