LŽŪKT specialistams – kiekviena detalė svarbi!

VšĮ Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba (LŽŪKT) veiklos 25-metį pasitinka su šūkiu: kiekviena detalė svarbi!

 LŽŪKT specialistai teikia buhalterinės apskaitos, verslo ekonomikos, augalininkystės, miškininkystės ir geodezijos, gyvulininkystės, darbų saugos ir priešgaisrinės saugos paslaugas, organizuoja įprastus ir nuotolinius mokymus.
 LŽŪKT specialistai teikia buhalterinės apskaitos, verslo ekonomikos, augalininkystės, miškininkystės ir geodezijos, gyvulininkystės, darbų saugos ir priešgaisrinės saugos paslaugas, organizuoja įprastus ir nuotolinius mokymus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2018, 10:00 AM, atnaujinta May 22, 2018, 10:36 AM

Šiuo metu visoje Lietuvoje įsikūrusiuose biuruose pagal vieno langelio principą klientams teikiamos buhalterinės apskaitos, verslo ekonomikos, augalininkystės, miškininkystės ir geodezijos, gyvulininkystės, darbų saugos ir priešgaisrinės saugos paslaugos, organizuojami įprasti ir nuotoliniai mokymai.

Dėmesys tvariam ūkininkavimui

Pastaruoju metu vis daugiau kalbama apie dirvožemio degradacijos požymius.

LŽŪKT augalininkystės konsultantai teikia paslaugas, orientuotas į dirvožemio derlingumo išsaugojimo problemos sprendimą. Tręšimo planų sudarymas atsižvelgiant į dirvožemio tyrimus, pagal tai planuojamas tręšimas mineralinėmis trąšomis, integruota augalų apsauga, tinkama augalų sėjomaina, ankštinių ir tarpinių augalų auginimas, organinių trąšų naudojimas ir ūkinės veiklos ribojimas jautriuose žemės ūkio veiklai plotuose – tai tvaraus ūkininkavimo principai, kuriais vadovaujasi konsultantai.

Kliaujasi konsultantais

LŽŪKT buhalterinės apskaitos paslaugas renkasi vis daugiau klientų, nes jas teikia akredituoti, nuolat tobulėjantys konsultantai. Puikiai suprasdami, ko iš jų tikisi klientai, jie apskaitą sutvarko laiku ir pagal įstatymus. Konsultantams labai svarbu teisingai apskaičiuoti mokesčius, pateikti reikiamas deklaracijas, formas VMI, „Sodrai“ ar kitoms institucijoms, priminti klientams artėjantį mokesčių mokėjimą, dokumentų teikimo, atsiskaitymų su kitomis organizacijomis terminus. Jie atstovauja klientams per įvairius tikrinimus.

LŽŪKT taikoma klaidų prevencijos ir audito sistema, paslaugos apdraustos. Apskaita reikalinga ne tik dėl mokesčių.

Gilinantis į jos duomenis galima atlikti ekonominę ūkio veiklos rezultatų analizę. Ją atlieka LŽŪKT ekonomikos konsultantai, per savo darbo praktiką klientams parengę ir administravę daugiau kaip 10 tūkst. sėkmingų verslo projektų ES paramai gauti.

Svarbiausia – sveiki gyvuliai

Sėkmingo ūkio veiklą lemia pusiausvyra tarp gyvulio produktyvumo, sveikatingumo ir reprodukcijos. Gyvulininkystės specialistai ir konsultantai, naudodamiesi inovatyviais įrankiais ir kompiuterinėmis programomis, padeda ūkininkams siekti geriausių gyvulininkystės ūkio rezultatų.

Klientai jau įsitikino Mobiliosios gyvulininkystės laboratorijos nauda, kai atvykus į ūkius ištiriami gyvulių sveikatingumo (kraujo, šlapimo tyrimai), pieno kokybės rodikliai, ūkio pašarų bazė, anksti nustatomas veršingumas, patariama reprodukcijos gerinimo klausimais, vertinamas melžimo įrangos tinkamumas ir gyvulių laikymo sąlygos.

Saugo nuo nelaimingų atsitikimų

Šalyje pagal nelaimingų atsitikimų skaičių žemės ūkio sektorius yra ketvirtoje vietoje. LŽŪKT darbų saugos specialistai specializuojasi žemės ūkio srityje. Jie vyksta į ūkius ir įvertinę situaciją pagal galiojančius teisės aktus parengia darbų saugos dokumentus, instruktuoja darbuotojus.

Paslaugos turintiems miško

Miško naudojimas reglamentuojamas ir kontroliuojamas – sukurta per 90 įstatymų ir teisės aktų. Miškininkystės biuro specialistai teikia paslaugas ir konsultuoja privačių miškų savininkus ar kitus asmenis, suinteresuotus miškų ūkio plėtra, atlieka žemės sklypų kadastrinius matavimus, daro topografines, inžinerinių tinklų, pastatų geodezines nuotraukas, rengia žemės sklypų naudojimosi tvarkos tarp bendraturčių planus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.