Sutarė – nuo liūčių pernai nukentėjusi Lietuva gaus 17 mln. eurų

Lietuvą pasiekė gera žinia. Europos Komisija patenkino Lietuvos žemės ūkio ministerijos prašymą ir iš ES Solidarumo fondo vienai iš pirmųjų mūsų šaliai skyrė maksimaliai galimą paramą – 16,9 mln. EUR.

Liūtys pernai padarė žalos ne tik žemės ūkio sektoriui, jis pažeidė drenažo sistemas, rajoniniuose keliuose atsivėrė smegduobės, išplovos. <br> G.Bitvinsko nuotr. 
Liūtys pernai padarė žalos ne tik žemės ūkio sektoriui, jis pažeidė drenažo sistemas, rajoniniuose keliuose atsivėrė smegduobės, išplovos. <br> G.Bitvinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-01 15:54

EK iš viso skyrė 34 mln. eurų pirmosioms keturioms valstybėms narėms, kurios 2017 m. patyrė stichines nelaimes ir prašė paramos: Graikijai, Lenkijai, Lietuvai ir Bulgarijai.

2017 m. ilgalaikiai stiprūs lietūs padarė žalos ne tik žemės ūkio sektoriui, tačiau paveikė ir kitus sektorius: buvo pažeistos melioracijos ir drenažo sistemos, užlietos visuomeninės paskirties patalpos ir teritorijos, rajoniniuose keliuose atsivėrė smegduobės, išplovos ir kita.

Vyriausybė, įvertinusi susidariusią situaciją, 2017 m. spalio 4 d. visoje Lietuvos teritorijoje paskelbė valstybės lygio ekstremaliąją situaciją.

Dėl susidariusios kritinės situacijos pernai gruodžio 22 d. Žemės ūkio ministerija pateikė paraišką Europos Komisijai dėl lėšų Lietuvai skyrimo iš ES Solidarumo fondo. Vadovaujantis šio fondo nuostatomis, parama gali būti skiriama išlaidoms, padarytoms atstatant viešosios infrastruktūros objektus.

Artimiausiu metu vyks diskusijos su Europos Komisija dėl lėšų panaudojimo galimybių ir taisyklių.

Europos Komisija yra patvirtinusi įgyvendinimo reglamentą Nr. 2018/108, kuriuo nuo liūčių ir potvynių nukentėjusiems Lietuvos ūkininkams skyrė 9 mln. 120 tūkst. eurų kompensaciją.

EK trims Baltijos šalims ir Suomijai iš viso skyrė 15 mln. eurų paramos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.