Plečiasi rinka lietuviškai mėsai ir jos produktams

Honkongo kompetentinga institucija atsiuntė patvirtinimą, kad 10 Lietuvos mėsos perdirbimo įmonių gali eksportuoti atvėsintą bei šaldytą jautieną ir kiaulieną, jų valgomuosius subproduktus. 

Lietuviška mėsa keliaus į Honkongą.<br>EPA-ELTA
Lietuviška mėsa keliaus į Honkongą.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2018, 3:51 PM

Ši produkcija iš patvirtintų Europos Sąjungos valstybių gali būti eksportuojama pagal su Europos Komisija suderintą veterinarijos sertifikatą per „Traces“ informacinę sistemą. Toks leidimas suteiktas pabaigus vertinimo procedūras po 2017 m.  Lietuvoje vykusio Honkongo kompetentingos institucijos specialistų vizito.

Patvirtinime primenama, kad turi būti užtikrinta šaldymo grandinės kontrolė užplombuotuose konteineriuose bei gautas išankstinis importo leidimas iš Honkongo maisto ir aplinkos higienos departamento. Be to, pirmosios trys siuntos bus sulaikomos, tiriamos ir pateikiamos į rinką tik gavus gerus tyrimų rezultatus.

Į Honkongą iš Lietuvos sėkmingai eksportuojami pieno, paukštienos ir žuvininkystės produktai, pašarai gyvūnams augintiniams. Dar 2015 m. buvo gautas leidimas eksportuoti termiškai apdorotus mėsos produktus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.