Vykti į festivalius užsienyje vilioja pigesni bilietai

Vasaros sezonui įgavus pagreitį ir prasidėjus atostogų metui, ekspertai prognozuoja, jog festivalių pasiūla augs apie 30 proc. Bilietų platintojų duomenimis, plečiasi ne tik festivalių įvairovė, bet ir geografija – Lietuvoje vis dažniau platinami bilietai į užsienyje vykstančius festivalius. „Vasarą į atostogų planus įtraukti festivalius užsienyje skatina ir ganėtinai nebrangūs jų bilietai. Bilietų kainos kitose šalyse patrauklesnės būna dėl masiškumo bei palankesnės mokestinės aplinkos“, - pasakojo UAB „Bilietų Pasaulis“ direktorė Neringa Sinkevičienė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 29, 2012, 5:22 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:42 PM

Pasak N. Sinkevičienės, bilieto kaina tikrai nėra vienintelis dalykas, turintis įtakos populiarumui – ne ką mažiau svarbus kokybiškas festivalių turinys bei jo dvasia. Bene geriausias šio teiginio pavyzdys – vasarą Lenkijoje vyksiantis elektroninės muzikos festivalis. 100 didžėjų iš viso pasaulio sukviečiantis ir daugiau kaip 200 tūkst. gerbėjų pritraukiantis nišinis festivalis daugelį metų vykdavo Majamyje. Šiemet jis pirmąkart vyks Europoje.

„Pernai Lietuvoje bilietai buvo paduodami į 43 festivalius. Šiemet per pirmus penkis mėnesius pasiūloje jau buvo 44 festivaliai“, - sakė N. Sinkevičienė. Statistikos duomenimis, vidutinė bilietų kaina į Lietuvoje ir užsienyje vykstančius festivalius jau kelis metus sudaro apie 72 litus.

„Prognozuojama, kad toks augimo tempas išliks visus metus“, – pasakoja N. Sinkevičienė. Vasarą bilietų platinimo rinkos atstovai žada festivalių lietų: šiuo metu bilietai jau platinami į 31 festivalį, vyksiantį birželio-rugpjūčio mėn., pernai tuo pačiu laikotarpiu jų buvo siūloma 39 proc. mažiau.

N. Sinkevičienė pastebi, kad rinkoje auga bendra festivalių pasiūla, taip pat Lietuvoje vis dažniau platinami bilietai į užsienyje organizuojamus festivalius. „Per pirmus penkis šių metų mėnesius siūlėme įsigyti bilietus į 24 Lietuvoje ir 20 užsienyje vyksiančių festivalių. Palyginimui pernai atitinkamai festivalių buvo siūloma 18 Lietuvoje ir 13 užsienyje.

„Paprastai festivalių organizatoriai užsienyje į Lietuvos gyventojus orientuodavosi, kuomet jie vykdavo Latvijoje ir Estijoje, tačiau šiemet geografija išsiplėtė – Lietuvoje šiuo metu bilietai platinami ir į Vengrijoje, Suomijoje bei Lenkijoje vyksiančius festivalius“, – pasakoja N. Sinkevičienė.

Ji atkreipia dėmesį, kad ne tik užsienio renginių organizatoriai nukreipė akis į Lietuvos gyventojus – festivalių organizatoriai Lietuvoje taip pat stengiasi pritraukti klientus iš kaimyninių šalių. „Festivalių organizatoriams visuomet aktualus bilietų platinimo efektyvumas, todėl galimybę bilietus platinti ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje bei Estijoje galime įvardinti kaip svarų pranašumą“, – teigia N. Sinkevičienė.

Į festivalius kviečia garsiais atlikėjų vardais

N. Sinkevičienė pastebi, kad festivalių ne tik daugėja, jie taip pat tampa labiau specializuotais. „Kalbant apie muzikinius festivalius, anksčiau pasiūloje didžiąją dalį sudarydavo populiariosios muzikos festivaliai, tuo tarpu specializuoti – metalo, roko, kamerinės bei elektroninės muzikos tebūdavo pavieniai. Pastaruoju metu skirtingo pobūdžio festivalių pasiūla plečiasi“, – teigia N. Sinkevičienė.

Festivalių organizatoriai klientus masina garsiomis žvaigždėmis. Pavyzdžiui, estai pasikvietė Miką, latviai – „Keane“, „The Vaccines“, „Manic Street Preachers“, lietuviai – Steve Angello, garsų didžėjų Europoje ATB bei geidžiamiausią Europos festivalių grupę „Hurts“ ir t. t.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.