Nustatyta, kad lietuviški makaronai netiksliai paženklinti

Per skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF) gautas pranešimas apie Jungtinės Karalystės laboratorijoje nustatytus nedeklaruotus kiaušinių pėdsakus lietuviškuose makaronuose „Pasaka“, pagamintuose UAB „Amber pasta“ Panevėžyje.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 10, 2012, 2:21 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 7:01 AM

Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nedelsiant patikrino UAB „Amber pasta“ ir nustatė, kad šio pavadinimo makaronų viso buvo pagaminta 1 728 kg, kurių 576 kg įsigijo įmonė „Lituanika UK Ltd.“ (Jungtinė Karalystė). 1 152 kg šių gaminių buvo išplatinti Lietuvos rinkoje.

Panevėžio valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba UAB „Amber pasta“ nurodė nedelsiant pateikti išsamią, patikslintą informaciją apie makaronų „Pasaka“ išplatinimą ir nurodė likučius surinkti iš prekybos tinklo.

Pasak VMVT Maisto skyriaus vyriausiosios specialistės Vidos Jarošienės, jeigu įmonė produktų gamybai naudojo kiaušinius, šios sudedamosios dalys turėjo būti nurodytos ženklinimo etiketėse. „Tai ženklinimo pažeidimas, nes dėl makaronų kokybės nesame gavę vartotojų nusiskundimų“, - teigė VMVT Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Jarošienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.