Svajonių namai: kaip senus baldus prikelti naujam gyvenimui?

Svajojate apie naujus baldus, bet jiems įsigyti trūksta pinigų? Juk nebūtina imtis kapitalinio remonto, užsisakyti naują sofą arba spintą. Yra daugybė būdų, kaip greitai ir be didelių išlaidų paversti savo butą ar namą svajonių būstu tam neišleidžiant tūkstančių. Šiek tiek ryškių spalvų dažų, teptuko ir įkvėpimo - tai viskas, ko reikia, kad galėtumėte pakeisti įprastą, jau šiek tiek pabodusį interjerą.

Yra daugybė būdų, kaip greitai ir be didelių išlaidų paversti savo butą ar namą svajonių būstu tam neišleidžiant tūkstančių.<br>123RF.
Yra daugybė būdų, kaip greitai ir be didelių išlaidų paversti savo butą ar namą svajonių būstu tam neišleidžiant tūkstančių.<br>123RF.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2012, 5:42 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:38 AM

Medinius baldus galite dažyti. Išdrįskite radikaliai pakeisti spalvą – kambarys labai atgis. Paprastai mediniai baldai būna rudi, o jūs juos galite perdažyti balta ar kokia kita akiai malonia spalva. Ją galite derinti prie sienų arba kitų kambaryje esančių baldų.

Galimas variantas - dažyti tik dalį baldo – apvadus ar, tarkim, dureles arba stalčius. Prieš dažymą baldą nušveiskite ir nuplaukite. Tinkamiausi dažai baldams emaliniai arba akriliniai.

Dar vienas būdas pakeisti senojo baldo išvaizdą – sendinti jį laku. Jeigu jums patinka kruopštus darbas, turite laisvo laiko, senus baldus galite ne tik dažyti, bet ir padengti juos sendinimo laku. Kad sendinimo efektas išryškėtų, paviršių dažyti reikės du kartus kontrastingomis spalvomis.

Dekupažo techniką XII amžiuje išrado kinai, o prieš gerą dešimtmetį šiuo būdu puošti baldus susižavėjo nemažai klasikiniam stiliui prijaučiančių žmonių. Šis būdas bet kurį jūsų baldą gali paversti meno kūriniu. Aišku, jei jums užteks kantrybės ir kruopštumo. Spintos paviršių nutrinkite švitriniu popieriumi. Nudažykite. Apklijuokite iškarpomis, servetėlėmis ar medžiagos skiautėmis. Patartina naudoti lipalą ir švelniai braukti mentele, kad nesusidarytų pūslių. Po to visą plotą padenkite laku mažiausiai tris kartus.

Baldus ar net sienas galite papuošti dekoratyviniais lipdukais. Jų pasirinkimas mažas nepasirodys – ant sienų galite klijuoti ir gėles, ir animacinių filmukų personažus, ir drugelius, ir tiesiog originalius ornamentus.

Butui žaismingumo suteiks lipdukai, ant kurių galima rašyti arba piešti kreidelėmis. Toks interjero elementas tiks virtuvėje – lipduką galite klijuoti ant šaldytuvo ir rašyti patiekalų receptus arba prekes, kurias reikia įsigyti. Jie tiks ir svetainėje – ant „minčių“ sienos galėsite fiksuoti svarbius jūsų šeimai įvykius, rašyti visiems skirtas pastabas arba pasidalinti tuo, kas sukasi ant liežuvio galiuko.

Tam tikro baldo dureles galite apklijuoti specialia medį imituojančią lipnia plėvele. Stiklines dureles galite apklijuoti skaidria spalvota plėvele. Taip sukursite vitražo įspūdį. Jeigu nenorite daug spalvų, rinkitės juodos ir baltos spalvų ažūrinę plėvelę.

Pabodo tradicinė spinta su durelėmis? Dureles išimkite, o į baldo lentynas sudėkite pintas dėžutes, kuriose laikysite daiktus. Atviri baldai pasididina erdvės pojūtį.

Minkštų baldų komplektą, seną fotelį ar sofą galite pervilkti nauju gobelenu. Čia vėlgi galima eksperimentuoti, pavyzdžiui, derinti skirtingas gobelenų spalvas tam pačiam minkštam baldui. Pervilkdami baldus nebijokite eksperimentuoti - vienodo dizaino kėdes, fotelio sėdimąją dalį ir ranktūrius galite papuošti skirtingų spalvų ar raštų gobelenais. Taip sukursite žaismingą ir jaukią atmosferą. O ir panašių baldų neturės niekas kitas. Be to, visai nebūtina pirkti naujų gobelenų - originalių raštų audinių atraižų galima rasti dėvėtų drabužių parduotuvėse. O štai raštuotos ryškiaspalvės pagalvėlės papuoš seną lova ar sofą ir namams suteiks jaukumo.

Nebūtina pirkti naujo šviestuvo - galite tiesiog pakeisti jo gaubtą arba dekoruoti senąjį ir turėsite naują apšvietimą. Jei šviestuvo gaubtas medžiaginis, jį galima dažyti tekstiliniais dažais. O lempos stovą galite atnaujinti lygiai taip pat, kaip ir baldus – jį sendindami, dekupažuodami arba nudažydami.

Susitvarkėte su baldais, bet noras visą pakeisti niekur nedingo? Imkitės durų. Perdažykite jas kontrastingu atspalviu senas, galite pakeisti stikliukus į spalvotus arba raštuotus, taip pat sumontuoti naujas rankenėles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.