Naujas banko debeto korteles SEB klientai galės gauti paštu

SEB bankas pristato naujovę rinkoje – nuo šiol banko skyriuje užsisakyta nauja debeto kortelė privatiems klientams gali būti siunčiama paprastuoju arba registruotu paštu Lietuvoje ir užsienyje. Iki šiol ši paslauga buvo taikoma tik klientams, atnaujinantiems turimą debeto kortelę, kurios galiojimas baigėsi.

Jeigu asmuo pasirinks, kad kortelė Lietuvoje būtų pristatyta paprastuoju paštu, ši paslauga jam bus nemokama.<br>J. Stacevičius.
Jeigu asmuo pasirinks, kad kortelė Lietuvoje būtų pristatyta paprastuoju paštu, ši paslauga jam bus nemokama.<br>J. Stacevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 22, 2012, 7:01 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:28 AM

„Iki šiol asmenys, užsisakantys naują mokėjimo kortelę banko skyriuje, turėdavo du kartus apsilankyti banke: užpildydami kortelės prašymą ir atsiimdami pagamintą kortelę. Atsižvelgdami į klientų poreikius ir norėdami supaprastinti kortelės išdavimo gyventojams tvarką, nuo šiol siūlome ir naują debeto kortelę gauti paštu, todėl klientui į banką užsukti reikės tik vieną kartą“, – sako Virginijus Doveika, SEB banko prezidento pavaduotojas ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius.

Pasak jo, šis būdas ne tik patogus, taupantis laiką, bet ir visiškai saugus – tokia praktika jau seniai taikoma Vakarų Europos šalyse, JAV ir ji pasiteisina. „Pasirinkusiems šią paslaugą klientams bus siunčiami du laiškai. Pirmu laišku bus siunčiama blokuota mokėjimo kortelė, kuria neįmanoma pasinaudoti nei atsiskaitant, nei norint pasiimti pinigų iš bankomato. Antrame voke bus siunčiamas kortelės PIN kodas. Siekiant užtikrinti saugumą, kortelės turėtojas, prieš pradėdamas naudotis nauja banko kortele, privalės ją atblokuoti prisijungęs prie elektroninės bankininkystės svetainės“, – sako V. Doveika.

Jeigu asmuo pasirinks, kad kortelė Lietuvoje būtų pristatyta paprastuoju paštu, ši paslauga jam bus nemokama. Jeigu pageidaujama laiškus su mokėjimo kortele ir jos PIN kodu gauti registruotu paštu tiesiai į rankas, tokia paslauga klientui kainuos 5 litus.

Kortelės pristatymo paštu paslauga patogi ir užsienyje gyvenantiems lietuviams, kurie ne visada turi galimybę du kartus atvykti į banko skyrių. „Neretai užsienyje gyvenantys lietuviai atvyksta namo vos kelioms dienoms. Dabar jiems reikės tik vieną kartą užsuktį į banko skyrių užsisakyti naują debeto kortelę ir nebeteks rūpintis, kaip ją atsiimti. Kortelės bus pristatomos į pasirinktą užsienio valstybę, klientui tereikės apmokėti siuntimo išlaidas“, – sako V. Doveika.

Klientai, pageidaujantys gauti naują debeto kortelę paštu, šią paslaugą gali užsisakyti banko skyriuje pildydami kortelės išdavimo prašymą. Banko darbuotojas paprašys nurodyti ir patvirtinti adresą, kuriuo turėtų būti išsiųsta nauja mokėjimo kortelė.

Užsisakant naują SEB banko mokėjimo kortelę internetu, tvarka nepasikeitė – kaip ir anksčiau, klientų bus prašoma vieną kartą atvykti į pasirinktą banko skyrių pasiimti pagamintą kortelę ir kartu sudaryti kortelės sutartį.

Šiuo metu SEB bankas yra išdavęs daugiau kaip 900 tūkst. debeto kortelių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.