Rąstinė troba - kitaip

Kiekvieno lietuvio svajonė – pasistatyti rąstinę trobą kur nors pamiškėje ant ežero kranto. Nieko keista, kad tautos namu architektūros konkursuose lietuviai ne kartą išrinko būtent rąstinį namą. Vis dėlto bet kuris geros architektūros entuziastas, nemenkindamas nepriekaišingų trobos formų, pripažintų, kad tai nuobodu.

"Flake House" - asketiškas, tačiau nepriekaištingo dizaino.<br>"Olgga Architects"
"Flake House" - asketiškas, tačiau nepriekaištingo dizaino.<br>"Olgga Architects"
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Jarmalis

Aug 24, 2012, 3:50 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:25 AM

Ką dar galima padaryti iš rastų demonstruoja olandai, italai, vokiečiai. Visiškai įsivaizduoju, kaip tokie būstai (trobomis jų vadinti neapsiverčia liežuvis) derėtų lietuviškame miškų ir pievų peizaže.

Žinomam olandų pramogų pasaulio veikėjui Hansui Libergui, dizaineris Pietas Heinas Eelas sukūrė nedidelę muzikos studiją, labiau primenančią ne pastatą, o rastų rietuvę. Visos detalės parinktos itin atidžiai. Aklinai uždaromos langinės taip pat tampa rąstų krūvos dalimi. Namelio vidus – paprastas ir funkcionalus.

Labai panašus prancūzų „Olgga Architects“ kūrinys, pristatytas nedidelių būstui konkursui Nanto mieste Prancūzijoje. „Flake House“ primena perpus perlūžusių rąstų krūvą. Joje nėra nei vonios, nei virtuvės. Tačiau namelis suprojektuotas taip, kad jį galima labai paprastai pervežti iš vienos vietos į kitą. Jis buvo parduodamas aukcione. 22 kvadratinių metrų ploto būstas įvertintas 21 tūkst. eurų (72 tūkst. Lt)

Italų „Lab Zero“ kūrinys - „Yeta Log Cabin“ nusipelno pripažinimo už išgrynintą formą. Mes dažnai svajojame apie jaukią nedidelę ir praktišką erdvę, o šis projektas pataiko tiesiai į dešimtuką. Universalus, mobilus ir kompaktiškas šis būstas turi ir virtuvę, vonią, dušą, sauls elementus ir LED apšvietimą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.