Prabangiausia nakvynė naujame Vilniaus viešbutyje - 7000 litų

Prabangus „Kempinski“ tinklo viešbutis Vilniuje duris atvers jau kitą savaitę. Prezidentinių apartamentų kaina „AAA Kempinski Hotel Cathedral Square“ sieks 7000 litų už naktį. Tačiau įprastame dviviečiame numeryje galima apsistoti ir už 550 litų.

Vilniuje duris atvers prabangus penkių žvaigždučių viešbutis „Kempinski“.<br>Kempinski Hotels
Vilniuje duris atvers prabangus penkių žvaigždučių viešbutis „Kempinski“.<br>Kempinski Hotels
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Jarmalis

Aug 30, 2012, 2:48 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:33 AM

Viešbučio fasadas žvelgia į arkikatedrą. Pastatas stovi Šventaragio ir L. Stuokos-Gucevičiaus gatvių kampe.

„Kempinski“ viešbučio atidarymas buvo ilgai atidėliojamas.

Iš pradžių planuota, kad viešbutis duris atvers 2007 metų pavasarį. Tačiau iš pradžių viešbučio rekonstrukcijos projektui, pagal kurį šalia seno pastato turėjo iškilti naujas priestatas, prieštaravo paveldo sergėtojai, o po to investuotojus pristabdė krizė.

Paskutinį kartą data koreguota pernai rudenį - skelbta, kad viešbutis duris atvers 2012-ųjų pavasarį. Galiausiai pasirinkta rugsėjo 5 diena.

"Tai labai gera naujiena Vilniui ir Lietuvai. Reikia džiaugtis, kad viešbutis atidarytas prieš pat Lietuvos pirmininkavimą Europos Tarybai. "Kempinski" atidaromi ne visose šalyse ir ne bet kokiose vietose. Tai yra kokybės ženklas Lietuvai", - tvirtino Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė. 

Anot jos, labai svarbu, kad viešbutyje bus didelės konferencijų salės, nes Senamiestyje tokių vietų trūksta. Juolab Lietuva ketina skatinti konferencijų turizmą. 

"Viešbučių trūksta. Pagal gyventojų skaičių jų turėtų būti keturis kartus daugiau. Kita vertus, viešbučių užimtas yra vienas mažiausių Europoje. Sezono metu skaičiai yra geri, tačiau viską žlugdo žiema. Todėl reikia skatinti SPA, konferencijų turizmą, kuriam sezoniškumas nesvarbus", - aiškino E. Šiškauskienė. 

„Kempinski Hotel Cathedral Square“ vadovas Noelis Attardas teigė nekantriai laukiantis viešbučio atidarymo ir galimybės pasiūlyti miesto svečiams aukštos klasės paslaugas.

„Esu nustebęs ir kartu džiaugiuosi tuo, kaip profesionaliai dirba lietuviai. Naujausiuose mūsų viešbučio tinklo kataloguose jau puikuojasi ir Vilniaus viešbučio aprašymas, tampame vieni iš nedaugelio siūlančių penkių žvaigždučių kambarius regione“, - sakė N. Attardas.

Šiame pastate dar prieš 100 metų veikė viešbutis, o sovietmečiu pastatas buvo paverstas centriniu miesto telegrafu.

Apie penkių žvaigždučių viešbutį buvusio telegrafo pastate pradėta kalbėti dar 2005 metais.

Naujojo viešbučio interjeras išsiskiria ne pribloškiančia prabanga, o santūria elegancija, aukštos kokybės medžiagomis bei įranga.

„Kempinski Hotel Cathedral Square Vilnius“ pirmasis debiutuos Baltijos šalyse. Jame įrengti 96 kambariai ir apartamentai, restoranas, baras, konferencijų centras bei SPA. Į viešbutį investavo įmonių grupė AAA. Skelbta, kad investicijos į šį objektą viršys 600 mln. litų, skelbė ELTA.

„Kempinski“ skelbia apie savo planus atidaryti viešbučius dar 10 pasaulio miestų, taip pat ir Latvijoje.

„Kempinski“ viešbučiai priklauso vienam iš seniausių Europoje prabangių viešbučių tinklų, įkurtų 1897 m. Berlyne, Vokietijoje. Viešbučių „Kempinski“ kolekcijai priklauso istoriniai architektūros objektai, unikalūs kurortų viešbučių kompleksai bei miesto ritmui pritaikyti viešbučiai Europoje, Vidurio Rytuose, Afrikoje bei Azijoje.

Šį tinklą 1897 m. įkūrė iš Prūsijos kilęs Bertholdas Kempinskis, pirmus viešbučius atidaręs Berlyne panašiu metu, kai buvo pastatytas ir būsimasis naujojo „Kempinski Hotel Vilnius“ pastatas Vilniuje.

„Kempinski“ vardas viešbučių versle laikomas stiliaus, prestižo ir svetingumo simboliu. Tinklas išsiskiria ir ypatingomis autentiškos istorinės architektūros puoselėjimo tradicijomis, kurios bus tęsiamos ir Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.