Šilutės dvaras kyla antram gyvenimui

Šilutės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Algirdas Balčytis tvirtina, kad miesto mecenatu vadinamo Hugo Šojaus dvaro pastatų komplekso remonto darbai vyksta pakankamai sklandžiai. Nepaisant to, ten triūsiančius statybininkus reikia nuolat kontroliuoti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 6, 2012, 3:39 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:17 PM

Asociacijos „Šilutės gražinimo draugija“ nariai ketvirtadienį priešpiet lankėsi už ES milijonus tvarkomo H. Šojaus dvaro statybų aikštelėje ir pirmą kartą iš arti apžiūrėjo, kaip vykdomas šio pastatų komplekso ir teritorijos sutvarkymo bei pritaikymo viešiems turizmo poreikiams projektas. Juos lydėjo šiuo projektu taip pat besidomintis A. Balčytis.

Pastarojo teigimu, kol kas statybininkai darbuojasi nenukrypdami nuo projekto. Į šią statybvietę dažnai užsukantis vicemeras didesnių priekaištų rangovams neturi ir dėl darbų kokybės – tik nedidelių pastabų, kurių, anot A. Balčyčio, statybininkai geranoriškai paiso.

Apžiūrėjus tvarkomus H. Šojaus dvaro pastatus, mero pavaduotojas pažadėjo pakviesti Šilutės gražinimo draugijos narius į artimiausią bendrą užsakovų, projektuotojų, rangovų ir techninės priežiūros specialistų gamybinį pasitarimą, kuriame, kaip tikimasi, miesto paveldu besirūpinantys šilutiškiai turės progos susidaryti aiškesnį vaizdą apie projekto įgyvendinimą.

Įgyvendinus H. Šojaus pastatų komplekso ir teritorijos sutvarkymo bei pritaikymo viešiems turizmo poreikiams projekto pirmąjį etapą, bus sutvarkyti centriniai rūmai (vidaus freskos nebus restauruojamos), buvęs tarnų namas ir tvartas.Taip pat turėtų būti įrengti lauko inžinieriniai tinklai ir sutvarkyta dvaro sodybos teritorija. Visa šio projekto (pirmojo etapo) vertė – per 7,6 mln. litų.

Dvaro pastatus remontuoja įmonė „Konsolė“ su subrangovinėmis įmonėmis. Projekte numatyti darbai turi būti užbaigti iki kitų metų balandžio pabaigos. H. Šojaus dvare ketinama įkurti Mažosios Lietuvos kultūros centrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?