Tirs vartotojo smegenų reakciją į reklamą

Rinkos tyrimų kompanijų TNS LT stiprina savo pozicijas tyrimų segmente ir pradeda teikti neurorinkodaros analizės paslaugas. Tokio tyrimo metu, pasitelkus medicinoje naudojamas technologijas, stebimas ir fiksuojamas žmogaus smegenų aktyvumas, akių judesiai ir kūno reakcijos į jam perduodamas įvairias žinutes, garsą, vaizdą ir kt. Ši priemonė skirta nustatyti tikslų komunikacijos ir reklamos poveikį vartotojams.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 11, 2012, 2:36 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:16 PM

Pasak TNS LT direktoriaus Gyčio Juodpusio, neurorinkodaros paslauga turėtų kilstelėti šalies tyrimų rinką į aukštesnį lygį.

„Šis sprendimas, kuriam naudojamos pažangiausios technologijos, suteiks galimybę reklamos kūrėjams prasiskverbus į vartotojo pasąmonę ne tik sužinoti tikslią jų reakciją į reklamą, bet ir paversti ją kuo veiksmingesne. Tuo metu reklamos užsakovai galės jaustis tikri, kad jų investicijos į reklamą bus nukreiptos tinkama linkme“, - sako G. Juodpusis.

Šiuo metu TNS LT kartu su partneriais ruošiasi atlikti pirmuosius neurorinkodaros tyrimus Lietuvos reklamos rinkoje. Juos vykdys atskiras tam parengtų kompanijos neurorinkodaros specialistų skyrius, kurių svarbiausios kompetencijos sritys apima emocinę rinkodarą ir sociologijos mokslus.

Šio tyrimo metu naudojamas specialus medicininis įrenginys, kuris fiksuoja žmogaus kūno reakcijas ir impulsus, kurie vėliau apdorojami pagal specialią metodologiją. Prognozuojama, kad šis tyrimas bus ypač aktualus gėrimų, telekomunikacijų, finansų, greito vartojimo paslaugų ir prekių, socialinės atsakomybės reklamos kūrėjams ir užsakovams.

TNS Global tinkle neurorinkodaros tyrimas pirmiausiai įdiegtas Didžiojoje Britanijoje. Baltijos šalyse jis startavo Estijoje, kur pradėtas taikyti nuo šių metų.

Šiuo metu TNS LT atlieka rinkos tyrimus, viešosios nuomonės tyrimus, žiniasklaidos, reklamos ir komunikacijos monitoringą bei siūlo tyrimų sprendimus atskiriems verslo sektoriams.

TNS LT priklauso tarptautinei tyrimų kompanijai TNS Global, kuri turi sukaupusi daugiau nei 60 metų patirtį rinkos tyrimų ir įžvalgų srityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.