Siūloma keisti Audito priežiūros komiteto sudėtį

Atsižvelgiant į būtinybę audito viešąją priežiūrą įgyvendinančiai Audito ir apskaitos tarnybai turėti galimybę operatyviai reaguoti į paaiškėjusius galimus pažeidimus, siūloma Audito įstatyme numatyti jai galimybę inicijuoti atlikto audito tyrimą savo iniciatyva.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 13, 2012, 6:02 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:06 PM

Tokį Audito įstatymo pakeitimo projektą Seimo Audito komiteto vardu Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo šio komiteto pirmininkė Loreta Graužinienė.

Seimo Audito komitetas taip pat siūlo pakeisti Audito priežiūros komiteto sudėtį, numatant, kad į Audito priežiūros komitetą po vieną narį skiria Lietuvos bankas, Finansų ministerija, Teisingumo ministerija, įstaiga, Auditorių rūmai ir kitos auditorius vienijančios profesinės organizacijos.

Remiantis galiojančiu Audito įstatymu, Lietuvos bankas skiria net 3 Audito komiteto priežiūros narius. „Atsižvelgiant į tokią ydingą praktiką bei siekiant, kad komiteto nariai būtų skiriami ir kitų institucijų, kad viešosios audito priežiūros sistema taptų veiksmingesnė, yra siūloma Audito įstatymo pataisa“, - sako projekto iniciatoriai.

Šiuo metu Audito įstatyme nustatyta, kad Audito priežiūros komitetą sudaro 7 nariai. Daugiau kaip pusė šio komiteto narių privalo būti nepraktikuojantys asmenys. Audito priežiūros komiteto nariai privalo turėti ne mažesnę kaip 3 metų darbo patirtį audito, apskaitos, teisės arba finansų srityse. Į Audito priežiūros komitetą 3 narius skiria Lietuvos bankas ir po vieną narį skiria Finansų ministerija, Auditorių rūmai ir kitos auditorius vienijančios profesinės organizacijos. Kitų auditorius vienijančių profesinių organizacijų skiriami nariai atrenkami įstaigos sprendimu ir turi būti atliekantys auditus auditoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.