Prasidėjo paraiškų priėmimas valstybės remiamiems būsto kreditams gauti

Nuo rugsėjo mėnesio valstybė pradėjo remti socialiai pažeidžiamus asmenis, norinčius įsigyti pirmąjį būstą - jiems subsidijuojama nuo 10 iki 20 proc. būsto paskolos sumos. Visi gyventojai, turintys teisę į valstybės paramą būstui įsigyti, nuo rugsėjo gali teikti paraiškas dėl valstybės remiamų būsto kreditų gavimo.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA

Sep 18, 2012, 2:05 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:22 PM

Valstybė savo subsidijuojamą sumą perveda tiesiai į banką, kuris tokiam žmogui suteikia kreditą būstui įsigyti.

Paramos gavėjai turi atitikti Vyriausybės nutarimu patvirtinto Valstybės remiamų būsto kreditų teikimo tvarkos aprašo reikalavimus dėl turto ir per metus gautų pajamų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai atlikus bankų, kurie teiks 2012 m. valstybės remiamus būsto kreditus, atranką, laimėtoju tapo „Swedbank“ bankas. Per jį pervedama valstybės skiriama parama į bankus, iš kurių socialiai remtinas žmogus ar šeima ima paskolą būstui įsigyti.

Į 20 proc. būsto kredito kompensaciją pretenduoti gali buvę našlaičiai ar be tėvų globos likę žmonės ar jų šeimos, iki jiems sueis 35 metai; šeimos, auginančios tris ar daugiau vaikų ar įvaikių; žmonės, kuriems nustatytas sunkus ar vidutinis neįgalumo lygis arba kurie yra pripažinti nedarbingais ar iš dalies darbingais; žmonės, kurie yra sulaukę senatvės pensijos amžiaus ir turi specialiųjų poreikių; šeimos, kuriose gyvena žmogus, turintis sunkų ar vidutinį neįgalumo lygį arba kuris yra pripažintas nedarbingu ar iš dalies darbingu arba kuris yra sulaukęs senatvės pensijos amžiaus ir turi specialiųjų poreikių.

10 proc. būsto kredito kompensacija skiriama jaunoms šeimoms, auginančioms vieną ar du vaikus ar įvaikius, šeimoms, kuriose vienas iš tėvų yra miręs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.