Kačiukų fotografijos padeda geriau dirbti

Kai darbe kyla milžiniškas noras pažiūrėti „Youtube“ vaizdelį su besivartančiais katinais, reiktų nebijoti viršininko ir taip padaryti – darbui tai ne tik nepakenks, bet ir padės. Japonijoje atlikti tyrimai parodė, kad gyvūnų jauniklių vaizdai pagerina darbo kokybę, ypač jei reikia atlikti užduotis, kurios reikalauja kruopštumo ir atidumo.

Internetas kupinas mielų kačiukų - darbdaviai turėtų tuo pasinaudoti pavaldinių darbo našumui gerinti.<br>123rf
Internetas kupinas mielų kačiukų - darbdaviai turėtų tuo pasinaudoti pavaldinių darbo našumui gerinti.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 4, 2012, 5:00 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:45 AM

Rugsėjo mėnesį paviešintame Hirošimos universiteto tyrime teigiama, kad emocijos, kurias sukelia mielų gyvūnų atvaizdai, ne tik pakelia nuotaiką, bet ir pagerina dėmesio sutelkimą darbui, praneša portalas businessinsider.com.

Universiteto atliktame eksperimente dalyvavo 48 studentai, kurie turėjo žaisti „chirurgus“ - su pincetu ištraukti nedideles nuolaužas iš lėlės „paciento“. Per greitai arba bloga kryptimi ištraukus nuolaužą, suveikia lėlės davikliai ir ji „miršta“. Geriausius rezultatus pasiekia tie, kurie iš lėlės ištraukia visas nuolaužas, neįungdami jos daviklių. 

Po pirmos žaidimo dalies pusė studentų žiūrėjo į mielų gyvūnų jauniklių fotografijas, o kita pusė – į jau suaugusius gyvūnus.

Antrą kartą atlikdami tą pačią užduotį studentai, kurie žiūrėjo į gyvūnų jauniklius, sėkmingai ištraukė gerokai daugiau nuolaužų, o antra grupė pasirodė taip pat, kaip per pirmą bandymo dalį. Buvo padaryta išvada, kad pamatę jauniklių nuotraukas studentai pasidarė atidesni ir rūpestingesni savo „pacientui“.

Po kiek laiko kiti 48 studentai atliko kiek kitokį eksperimentą – šį kartą operacinį stalą pakeitė skaičių kombinacijos, kuriose reikėjo atsekti pasikartojančius skaičius. Po 3 minučių buvo suskaičiuoti rezultatai. Tuomet studentai buvo padalinti į tris grupes – vieni žiūrėjo į gyvūnų jauniklių fotografijas, kiti į suaugusius gyvūnus, o treti mėgavosi sušių vaizdais.

Pakartojus eksperimentą paaiškėjo, kad ir vėl geriausiai su užduotimi susidorojo tie studentai, kurie žiūrėjo į gyvūnų jauniklių atvaizdus – anot mokslininkų, mieli gyvūnai ne tik veikia mūsų pasitenkinimo centrus, bet ir protinius sugebėjimus ir susikaupimą užduočiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.