Išskirtiniai telefonų numeriai – 50 litų kainuojanti sėkmė ar skaudus nusivylimas?

„Pigiai parduodu VIP telefono numerius. Verslui, vadovui, vartotojui“, - skambiais žodžiais pirkėjus gundo anoniminis interneto pardavėjas, už tam tikras skaičių kombinacijas prašantis po 290 litų. Verslo nišą užuodė ne tik vertelgos, bet ir didžiosios mobiliojo ryšio bendrovės – jos nepasikuklina už patinkantį telefono numerį užsiprašyti ir iki 400 litų.

Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Oct 16, 2012, 6:35 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:47 AM

Suma neatrodo tokia didelė pasitarus su numerologais – jie įsitikinę, kad gerai parinktas numeris gali atnešti turtus ir sėkmę. Kita vertus, susidūrus su sukčiais įmanoma prarasti pinigus, o nauju numeriu pasidžiaugti tik kelias dienas.

Ragina nepasitikėti privačiais pardavėjais

„Tele 2“ yra vienintelė didžioji komunikacijų bendrovė, kuri nesiūlo įsigyti išskirtinių telefono numerių – visi numeriai klientams yra siūlomi tokiomis pat sąlygomis. Tačiau įmonės atstovas Andrius Baranauskas siūlo gerai apsvarstyti internetinių pardavėjų pasiūlymus – gali būti, kad sumokėjęs kelis šimtus litų už išskirtinį numerį, po kelių dienų jį prarasite.

„Yra pasitaikę atvejų, kai pardavę pageidaujamą numerį pardavėjai vėliau jį atsiima pasinaudoję SIM kortelės keitimo paslauga, taikoma išankstinio mokėjimo klientams. Paslaugos esmė tokia: SIM kortelę praradęs klientas gali kreiptis į bet kurį saloną, padiktuoti telefono numerį, pasakyti, kokia suma ir kokiu būdu paskutinį kartą šį numerį pildė - ir gauna naują kortelę su tuo pačiu numeriu. Suprantama, kita kortelė nustoja galioti, o pirkėjas lieka be pinigų ir be numerio“, - sakė A. Baranauskas.  

Tuo tarpu kitos didžiosios telekomunikacijų įmonės - „Omnitel“ ir „Bitė“ - su privačiais prekiautojais kovoja konkuruodamos. Šių įmonių klientai už tam tikras pinigų sumas gali įsigyti patinkantį telefono numerį.

Patinkančio numerio kaina – nuo 20 iki 400 litų

Numerių kainos skiriasi pagal tai, kiek vienodų skaitmenų yra telefono numeryje (mokėti reikia tik už kombinacijas paskutiniuose 5 skaitmenyse).

Tiek „Bitė“, tiek „Omnitel“ už 4 pasikartojančius skaitmenis prašo po 200 litų. „Omnitel“ dar siūlo 5 pasikartojančius skaitmenis už 400 litų. Kiek skiriasi „paprastesnių“ numerių kainos: 3 pasikartojantys skaitmenys „Bitėje“ kainuoja 50 litų, o „Omnitel“ salone – 99 litus. Tiesa, patinkantį numerį įmanoma gauti ir nemokamai.

„Siūlydami numerį mes neskaičiuojame kode esančių skaitmenų. Jeigu pasirinksite kodą „8655“, toliau einantis skaičius taip pat gali būti 5. Tuomet jūsų numeryje bus jau trys vienodi skaitmenys“, - pasakoja „Bitės“ atstovė ryšiams su visuomene Laura Bielskė.

Taip pat specialistai pastebėjo, kad lietuviai atkakliai pageidauja savo numeriuose pasikartojančių septynetų, penketų ir devynetų.

„Yra skaičių, kurių lietuviai nemėgsta. Tai numeris „6“. Mūsų konsultantai jau žino, kad numerio su šiuo skaičiumi net nereikia siūlyti, jie patys nepopuliariausi. Ir atvirkščiai - yra daugybė tų, kurių populiarumas niekad nemažėja. Šių skaičių penketukas atrodo taip: penktoje vietoje - „2“; ketvirtoje vietoje - „1“; trečioje vietoje - „9“; antroje - „5“; ir pirmoji vieta užtikrintai priklauso skaičiui „7“, - populiarius skaičius išvardijo L. Bielskė.

Tačiau skaičių specialistai pastebi, kad ne visuomet pasikartojantys šešetai lemia nelaimę, kaip ir septynetai nebūtinai atneš sėkmę. Anot jų, viskas priklauso nuo žmogaus ir nuo viso telefono numerio.

Skaitmenų analitikė: „Instinktyviai pasirenkame, ko reikia tuo metu“ 

Skaitmenų tyrinėtoja Galina Šmidt teigia, kad kiekvienas telefono numeris turi savo reikšmę, tačiau reikia žiūrėti į visumą, o ne į kelis pasikartojančius skaitmenis. Nėra skirtumo, ar mėgstama skaičių seka bus numerio pabaigoje, ar priekyje – jis yra nedalomas ir bendras, kaip vientisas simbolis. Taip pat yra didelis skirtumas, ar telefono numerį pasirenkame patys, ar jį mums kažkas paskiria.

„Kai renkiesi, tai instinktyviai pasirenki tokius skaičius, kokių tuo metu tau reikia gyvenime. O būna, kad po kiek laiko telefono numeris pradeda nebepatikti, atsibosta. Reiškia, jis jau atliko savo darbą ir jį reikia pakeisti. O jei telefono numerį gaunate atsitiktinai ar dovanų – tuomet numeris tampa nurodymu, ką jums reikia veikti, kokio tikslo siekti“, - įsitikinusi G. Šmidt.

Anot moters, nereiktų labai pasitikėti telefono numerių nagrinėjimu. Kadangi telefonai ir automobiliai atsirado palyginti neseniai, dar nėra patikimo būdo sužinoti, ką jie reiškia – kiekvienas numerologas telefono numerius aiškina savaip.

Ką reiškia jūsų telefono numeris?

Jei norima sužinoti, ką numeris reiškia pasauliniu mastu, skambinant į užsienį – tuomet skaičiuoti derėtų su kodu „370“. Jei veiklai, darbui Lietuvoje – tuomet „370“ galima pakeisti į „8“. O jei norima pasidomėti, ką telefono numeris gali nulemti asmeniniame gyvenime, reiktų panagrinėti tik paskutinius 8 skaitmenis.

Žemiau pateikiame numerologo Stasio Špirkausko telefono numerio aiškinimus.

Visų pirma surandame telefono numerio sumą ir redukuojame iki vienaženklio. 

Pavyzdžiui, jei telefono numeris: 21 43 65, tuomet apskaičiuoti reikia taip:

2+1+4+3+6+5 = 21 = 2+1 = 3.

Štai ką reiškia jūsų telefono numeris:

1.      Skambinant iš tokio telefono numerio reikia tartis dėl naujų projektų; skambinti norint įsidarbinti, taip pat aptarti dalykinių susitikimų laiką.

2.      Tokiu telefonu reikėtų kalbėtis su savo gerais draugais bei bendradarbiais; derinti abipusius projektus bei reikalus.

3.      Šis telefonas – jūsų kreditoriams. Naudotinas norint pasiskolinti ar, atvirkščiai, – suteikti kam nors piniginę paskolą.

4.      Tai kūrybingų žmonių telefono numeris: rašytojų, dailininkų, muzikantų. Kalbantis tokiu telefonu, galima užsitikrinti geresnį materialinį gyvenimą ilgam laikui.

5.      Šiuo telefonu reikėtų naudotis sprendžiant kelionių ir komandiruočių klausimus; užsakant bilietus į lėktuvus, iš anksto užsisakant vietas viešbučiuose, taip pat norint sėkmingai ką nors nusipirkti.

6.      Jeigu jums reikia pasikalbėti su artimaisiais, naudokitės kaip tik tokiu telefonu. Tai ir psichologinės pagalbos gavimo telefonas. Pokalbiai juo suteikia šilumos abiems kalbantiesiems.

7.      Tai telefono numeris tiems, kurie pratę dirbti vieni, yra vieniši ir netrokšta draugystės su kitais. Nors ir keista, tačiau šis telefonas jo turėtojui turėtų atnešti daug dvasinės bei materialinės gerovės.

8.      Tai „pinigingas“ telefonas. Juo reikėtų spręsti pirkimo ar pardavimo klausimus, taip pat visus kitus reikalus, susietus su materialinėmis gėrybėmis. 

9.      Tai sėkmės telefono numeris. Juo kalbėkitės su teismais, antstolių kontoromis ir su tokiais žmonėmis, iš kurių tikitės naudos. Tai taip pat ir labdaros telefonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.