Verslo aktyvumas euro zonoje toliau mažėja

Euro zonos privataus sektoriaus verslo aktyvumas spalį dar labiau sumažėjo ir smuko sparčiausiu tempu nuo 2009 metų birželio, iki žemiausio lygio per 40 mėnesių, informuoja AFP.

Euro zonos privataus sektoriaus verslo aktyvumas spalį dar labiau sumažėjo ir smuko sparčiausiu tempu nuo 2009 metų birželio, iki žemiausio lygio per 40 mėnesių.<br>Reuters
Euro zonos privataus sektoriaus verslo aktyvumas spalį dar labiau sumažėjo ir smuko sparčiausiu tempu nuo 2009 metų birželio, iki žemiausio lygio per 40 mėnesių.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 24, 2012, 3:38 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:48 PM

Atidžiai stebimas „Markit“ pirkimo vadybininkų indeksas smuko nuo 46,1 punkto rugsėjį iki 45,8 punkto spalį. Tai reiškia, kad augimas sektoriuje sulėtėjo, o tai blogas ženklas euro zonai, nes skolų krizė ir toliau neigiamai veikia ūkio augimą ir darbo vietų kūrimą.

Remiantis pirminiais duomenimis, paslaugų sektoriaus indeksas ūgtelėjo nuo 46,1 punkto rugsėjį iki 46,2 punkto spalį, o indeksas, atspindintis aktyvumą gamybos sektoriuje, sumažėjo nuo 46,1 iki 45,3 punkto.

„Markit“ ataskaitoje teigiama, kad įmonės ir toliau mažina darbuotojų skaičių ir bando prisitaikyti prie mažesnės prekių ir paslaugų paklausos.

Vyriausias „Markit“ ekonomistas Chrisas Williamsonas teigia, kad pagal duomenis galima daryti išvadą, jog euro zonos ekonomika kas ketvirtį susitraukia 0,5 proc. - daugiau nei pakankamai, kad galima būtų teigti, jog blokas skendi gilioje recesijoje.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.