Apleistų pastatų sienas papuoš piešiniais

Kai kurios aptriušusios ar ištepliotos miesto centre ir senamiestyje esančių namų sienos bus uždengtos jaunųjų menininkų kūriniais. Tačiau jaunimo norą taip pagyvinti miestą palaikė ne visi pastatų savininkai. Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakulteto (VDA KDF) studentai drauge su galerija „Meno parkas“ sumanė pagyvinti apleistas miesto centre esančių pastatų sienas.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė, „Lietuvos rytas“

2012-10-28 01:01, atnaujinta 2018-03-15 20:05

Projektas „Dialogai 3“ prasidėjo rugsėjo mėnesį. Studentai pakvietė siūlyti savo idėjas visus norinčius.

Viena iš projekto sumanytojų ir dalyvių, VDA KDF architektūros specialybės studentė Goda Juškevičiūtė pasakojo, kad idėjų, kaip meniškai apipavidalinti pastatus, sulaukė iš 58 žmonių.

Sumanymus projektui siūlė ne tik jaunieji Dailės fakulteto menininkai, bet ir moksleiviai iš įvairių Kauno mokyklų, Vilniaus ir Klaipėdos universitetų studentai.

Po konkurso buvo atrinkti 48 žmonės, kurių idėjos ir bus įgyvendintos. Kurie sumanymai įdomiausi ir verčiausi įgyvendinti, patarė galerijos „Meno parkas“ darbuotojai bei profesionalūs menininkai.

„Kitą savaitę užsidarysime dirbtuvėse ir tapysime, raižysime, pjaustysime meno kūrinius, kurie vėliau uždengs apleistų namų sienas.

Kiti projekto dalyviai kurs tiesiog ant pastatų sienų. Pirmieji darbai mieste atsiras lapkričio viduryje“, – pasakojo G.Juškevičiūtė.

Projekto sumanytojai pasakojo, kad problemų kilo ieškant apleistų pastatų savininkų ir prašant jų sutikimo sienas papuošti.

„Kai kuriuos savininkus atrasti sekėsi labai sunkiai. Tačiau daugelis jų mūsų idėją palaikė ir sutiko, kad pastatai pasikeistų.

Oficialiosios įstaigos, tokios, kaip Kauno arkivyskupijos kurija, mūsų norus vertino atsargiai ir paslaugų atsisakė“, – pasakojo būsimoji architektė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.