Skelbiamas konkursas „Verslo ir mokslo partnerystė 2012“

Jau antrą kartą Lietuvoje skelbiamas konkursas „Verslo ir mokslo partnerystė 2012“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 30, 2012, 3:03 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:02 PM

Jo iniciatorė Ūkio ministerija įvairiomis priemonėmis skatina verslo subjektus diegti inovacijas, nes Lietuva yra maža ir atvira ekonomika, o šalies gerovė priklauso nuo to, kaip sugebėsime konkuruoti savo paslaugomis su kitomis šalimis.

Ūkio viceministro Adomo Audicko teigimu, šiuo metu Lietuvos konkurencinis pranašumas yra paremtas mažomis darbo sąnaudomis, tačiau per ilgą laikotarpį šio pranašumo galime netekti.

„Svarbu, kad konsoliduotume savo verslo ir mokslo pajėgumus ir konkuruotume pasaulyje inovatyviais sprendimais - tiek paslaugomis, tiek produktais. Šiuo konkursu norime parodyti išskirtinį dėmesį verslininkams, kuriantiems inovacijas“, - sako viceministras.

Paraiškas konkursui gali teikti visi juridiniai asmenys: įmonės, įstaigos, mokslo ir studijų institucijos, asociacijos ir kitos organizacijos. Paraiškos bus vertinamos atsižvelgiant į verslo ir mokslo bendradarbiavimo intensyvumą, projekto metu vykdytos inovatyvios veiklos rezultatus, jų inovatyvumą, sukurto produkto ar paslaugos konkurencingumą.

Konkurso nugalėtojas bus paskelbtas ir apdovanotas gruodžio 6 d. per Ūkio ministerijos organizuojamą kasmetę tarptautinę inovacijų konferenciją „Atviros inovacijos. Kurk kitaip“. Nugalėtojui bus įteiktas specialiai šiam konkursui sukurtas prizas.

Pernai Ūkio ministerijos organizuotą verslo ir mokslo partnerystės konkursą laimėjo Lietuvos kosmetikos gamintoja UAB „Biok“ laboratorija. Ši įmonė, bendradarbiaudama su Lietuvos sveikatos mokslų universitetu, sukūrė ir išleido į rinką pirmąsias lietuviškas dantų pastas „Ecodenta“, kurios pagamintos naudojant pažangų kalcio kompleksą „Kalident“ ir natūralias sudedamąsias dalis.

Norintys dalyvauti konkurse kviečiami pateikti užpildytas paraiškos formas iki 2012 m. lapkričio 26 d

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.