Bandymai šokdinti ES dėl biudžeto gresia atsiribojimu

„The Financial Times“ skelbia, kad Europos Sąjungos (ES) pareigūnai pradėjo svarstyti galimybę regiono biudžetą sudaryti be Didžiosios Britanijos.

„Mūsų indėlis yra didelis, o parlamentas dėl šio klausimo turi tvirtą nuomonę“, - sakė D. Camerono atstovas.<br>Reuters
„Mūsų indėlis yra didelis, o parlamentas dėl šio klausimo turi tvirtą nuomonę“, - sakė D. Camerono atstovas.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-11-19 10:19, atnaujinta 2018-03-15 07:54

Remiantis leidinio informacija, pareigūnai jau pradėjo kurti ilgalaikio biudžeto kūrimo planą be Britanijos, o derybos dėl biudžeto bus tęsiamos pirmadienį vakare.

„Dėl Britanijos pozicijos žmonės tiek atskirose valstybėse, tiek Briuselyje ieško išeities 26 valstybių narių lygiu. Sprendimai svarstomi finansiniu ir teisiniu požiūriu“, - ES pareigūną cituoja „The Financial Times“.

Didžioji Britanija nori, kad išlaidų suma būtų įšaldyta, o pareigūnai nerimauja, kad likusi ES su tokia pozicija nesutiks.

Leidinio straipsnyje taip pat teigiama, kad pareigūnai suvokia, jog toks žingsnis būtų sudėtingas ir galėtų pakenkti Didžiosios Britanijos santykiams su likusia ES.

Didžiosios Britanijos premjero Davido Camerono atstovas leidiniui sakė, kad mintis dėl biudžeto sutarties be Didžiosios Britanijos būtų nepriimtina.

„Galiausiai mes turime susitarti, kaip leisime pinigus. Mūsų indėlis yra didelis, o parlamentas dėl šio klausimo turi tvirtą nuomonę“, - sakė D. Camerono atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.