Steigiama Viešųjų investicijų plėtros agentūra už 350 tūkst. litų

Vyriausybė pritarė siūlymui įsteigti Viešųjų investicijų plėtros agentūrą. Finansų ministerija į steigiamą finansų įstaigą investuos 350 tūkst. litų ir valdys visas akcijas.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 28, 2012, 3:37 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:14 AM

Agentūra sieks efektyviau ir sparčiau panaudoti daugiabučių renovacijai bei JESSICA iniciatyvos įgyvendinimui skirtas Europos Sąjungos (ES) bei nacionalines lėšas. Taip pat siekiama plėsti JESSICA finansavimo modelį į kitas sritis, tokias kaip miestų plėtra, aplinkosauga, sporto infrastruktūra, švietimas, kultūra, turizmas, transportas.

Numatoma, kad Agentūra sustiprins finansinių tarpininkų grandį ir ilgainiui perims JESSICA fondo valdymo funkcijas iš Europos investicijų banko (EIB).

Pagrindinis steigiamos agentūros tikslas - teikti finansines paslaugas, įgyvendinti bei administruoti finansines priemones, skirtas viešojo sektoriaus investicijoms viešosios infrastruktūros bei viešųjų paslaugų modernizavimui įgyvendinti.

Numatomi įstaigos veiklos finansavimo šaltiniai - pajamos iš garantijų, paskolų teikimo veiklos, už finansinių instrumentų administravimą gaunamas mokestis.

JESSICA iniciatyva buvo parengta bendradarbiaujant su EIB ir Europos plėtros banko taryba. Pagal šią iniciatyvą parama miestų atnaujinimui ir plėtrai yra teikiama paskolų palūkanų subsidijomis, investicijomis į nuosavą kapitalą ir paskolomis. Tai atspindi Europos Sąjungos sanglaudos politikos siekį pereiti nuo dotacijų prie grąžintinos paramos formų. Be to, siekiama, kad ES struktūrinių fondų parama būtų efektyvesnė visą dėmesį sutelkiant į projektų tęstinumą ir pakartotiną lėšų naudojimą, o papildomas lėšas nukreipti viešojo ir privataus sektorių partnerystei bei kitiems miesto plėtros projektams. Agentūros steigimu prisidedama prie šio siekio įgyvendinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.